Novi holivudski i evropski filmovi u domaćim bioskopima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2021, 13:27

Novi holivudski i evropski filmovi u domaćim bioskopima

Moderna verzija kultnog romana "Oliver Tvist" Čarlsa Dikensa u američkom filmu pod nazivom "Tvist"  Martina Ovena i animirani "Duša" Pita Doktera od danas se nalaze u bioskopima širom Srbije.

Nedavno su još dva ostvarenja postala redovan deo bioskopskog repertoara - SF horor spektakl "Lovac na čudovišta" Pola V. S. Andersona i adaptacija poznatog nemačkog romana "Berlin Aleksanderplac" Alfreda Doblina.

Radnja najnovijeg "Tvista" je smeštena u srcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Londona i prati Olivera - nadarenog umetnika, koji grafitima oslikava engleske fasade.

Sticajem nesrećnih okolnosti, Oliver postaje član ulične bande koja osmišlja plan kako da ukrade najveća umetnička dela.

Veteran Majkl Kejn igra jednu od glavnih uloga u ovom filmu, posle velike role u krimi priči "The King of Thieves" (2018), mada je imao i epizodne pojave u naslovima "Tenet" i "Come Away", oba iz prethodne 2020. godine.

Iako se bliži 90. godini, Kejn očito ne ume da stane, te ima već snimljena još dva filma "Medieval" i "Best Sellers" za aktuelnu 2021. godinu.

U novoj varijanti Dikensovog klasika igraju još i pop pevačica Rita Ora, kao i Lena Hedej, poznata ranije po seriji "Terminator", a kasnije kao zlikovac Sersej Lanister u popularnoj sagi "Igra prestola".

Autori animiranog filma "Duša" postavljaju pitanja - da li ste se ikada zapitali gde nastaju vaše emocije, snovi, vaša interesovanja, ili šta je to što vas čini onim što jeste?

U 2020. godini Pixar Animation Studios vodi publiku na putovanje od ulica Njujorka do kosmičkih kraljevstava, kako bi otkrili odgovore na najvažnija pitanja u životu.

U režiji dvostrukog dobitnika Oskara Pita Doktera ("Do neba", "U mojoj glavi") stiže film "Duša", gde su originalne glasove pozajmili glumci - Džejmi Foks, Tina Fej i TV voditelj Grejem Norton.

U sinhronizaciji učestvovali su domaći glumci: Hadži Nenad Maričić, Jelena Trkljua, Milena Predić, Jovana Jelovac Cavnić i drugi.

Akciona heroina Mila Jovović u filmu "Lovac na čudovišta" oživela je na velikom platnu poznatu video igru "Monster Hunter" na oduševljenje svih fanova te igrice.

Reditelj filma, koji je ujedno i suprug Mile Jovović, Pol V. S. Anderson, peti put joj je poverio glavnu ulogu u jednom od svojih filmova, pre svega u serijalu "Prisutno zlo".

Pored ovog sveta, postoji drugi - svet opasnih i moćnih čudovišta koja smrtonosnom žestinom vladaju univerzumom u novom filmu.

Junakinja i njena jedinica bivaju prebačeni u novi svet i šokirani otkrićem da je nepoznato okruženje stanište ogromnih čudovišta koja su otporna na njihova vatrena oružja.

Nemačko ostvarenje ,,Berlin Aleksanderplac" režisera Burhana Kurbanija najnovija je filmska adaptacija istoimenog romana Alfreda Doblina, jednog od najvećih književnih dela 20. veka.

Pokušavajući da čamcem ilegalno pređe iz Afrike u Evropu, junak Fransis doživljava brodolom.

U tom trenutku očaja, obećava Bogu da će biti dobar čovek ukoliko preživi.

Bog mu uslišava molitve i Fransis stiže u Nemačku živ i zdrav.

Međutim, živeći kao izbeglica bez državljanstva i jednakih prava, nije mu ni malo lako da se drži svog obećanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.