Netanijahu ostaje bez kreveta u avionu

Izvor: Mondo, 12.Maj.2013, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu ostaje bez kreveta u avionu

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu moraće drugačije da se odmora tokom putovanja avionom, nakon što je ispostavljen visok račun za ubacivanje normalnog kreveta na njegovom nedavnom putovanju za London.

Netanijahu se suočio sa ljutnjom javnosti danas nakon što je televizijski kanal 10 objavio da je potrošio 127.000 dolara javnih fondova na specijalnu kabinu za spavanje tokom petočasovnog leta na sahranu Margaret Tačer, prošle nedelje.

Netanijhauov >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kabinet je najpre branio takvu odluku, uz objašnjenje da je premijer bio veoma zauzet pred taj let i bio mu je potreban odmor pred važne sastanke u Velikoj Britaniji, prenosi AP.

Međutim, nakon kritika javnosti, anonimni zvaničnici bliski Netanijahuu su rekli da on nije bio svestan troškova i kada je informisan, naredio je da se krevet izbaci na svim budućim letovima.

Sve se to dogđa u osetljivo vreme kada Netanijahuova vlada priprema budžet za koji se očekuje da sadrži bolne mere štednje i povećanje poreza zbog rastućeg deficita.

U subotu uveče je nekoliko hiljada ljudi protestovalo u Tel Avivu zbog kresanja budžeta.

Predstavnik Laburističke partije levog centra pozvao je na istragu zbog premijerovog skandaloznog ponašanja, piše tiražani list "Maariv".

Poltički komentator "Jediot ahronota" Sima Kadmon napisao je da je "neverovatno da ni jedna osoba iz unutrašnjeg kruga premijera nije pokazala ni trunčicu zdravog razuma i predvodela ljutnju javnosti".

Ranije ove godine porodica Netanijahu je prestala da kupuje sladoled iz jerusalimske poslastičarnice nakon što je oktriveno da se na to troši 2.700 dolara godišnje.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Izrael: Premijerov let "na visokoj nozi"

Izvor: B92, 12.Maj.2013

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu moraće drugačije da se odmora tokom putovanja avionom, nakon što je ispostavljen visok račun za ubacivanje normalnog kreveta na njegovom nedavnom putovanju za London.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.