Nestašica Nutelle u Australiji

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Avg.2015, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestašica Nutelle u Australiji

 LONDON - Pisali smo nedavno o mogućnosti da se dogodi nestašica Nutelle zbog smanjenih zaliha lješnjaka.

I baš to se i dogodilo, u Australiji. Do nestašice je došlo zbog navika tamošnjih pekara koji ovaj namaz stavljaju u gotovo sve svoje proizvode, a kupci ih rado kupuju. Ferrero je objavio da je Australija naručila Nutellu iz Italije, a staklenke bi na police trgovina trebale stići kroz nekoliko dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

Iako je nestašica za sada službeno objavljena samo u Australiji, činjenica je da se zalihe lješnjaka iz dana u dan smanjuju pa situacija u kojoj bi moglo doći do nestašice Nutelle diljem svijeta nije potpuno nemoguća.

Berba lješnjaka u Turskoj je zakazala ove godine zbog mraza koji je oštetio biljke, zbog toga se očekuje da će cijena lješnjaka skočiti i preko 66 posto, a to bi moglo dovesti i do poskupljenja Nutelle jer je i lješnjak sastojak kreme. Lješnjak je u posljednjih godinu dana u prosjeku poskupio 65 posto, a u posljednjih mjesec dana još za 7,7 posto. Ljubitelji Nutelle su u strahu od mogućeg divljanja cijena kako Nutelle tako i drugih slatkiša u kojima su ti orašasti plodovi.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

"Nemojte da poludite... nestalo je Nutele"

Izvor: Radio 021, 04.Avg.2015

Nemojte da poludite, ali bićemo kratki sa Nutelom neko vreme.. Ovako mediji u Australiji prenose vest da je došlo do nestašice ovog krema...Ferero je potvrdio da je Australija naručila Nutelu iz Italije, a tegle će stići na police u narednim danima. U Australiji poručuju da nije još vreme za...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.