Izvor: Luftika.rs, 16.Apr.2021, 12:41

Neodoljive „Frajle“ postaju trio, jedna “bećaruša” ima nove projekte

„Frajle“, jedan od najuspešnijih bendova ovih prostora, 12. rođendan, prvih dana maja, dočekuje kao trio.
Malo ko može da se pohvali da je održao koncert na oblacima, a one su jednom prilikom svirale i pevale na visini od deset hiljada metara, putnicima na letu od Londona do Beograda. Nastupale su u izlogu, manastiru, bolnicama, na brodu koji je plovio Senom, čak i na hidroelektrani. Nedostaje samo Mesec pa da lista neobičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << pozornica bude kompletna.
U međuvremenu punile su najveće dvorane i trgove, izdale šest albuma, oborile nekoliko rekorda, objasnile šta znači biti „ultimativna bećaruša“ i postale regionalni fenomen. I sve to bez ijednog skandala i bilo kakve mrlje u karijeri.
„The Frajle“ više nisu kvartet. Od ovog trenutka nastavljaju kao – trio. Marija Mirković odlazi iz grupe, ostaju Nataša Mihajlović i sestre Nevena i Jelena Buča, piše Hello.
“Mi smo još ranije planirale da napravimo pauzu i skupimo energiju za ono što nas čeka, za nove koncerte, muziku. Onda se desila korona. Ja sam se, u međuvremenu, okrenula autorskom radu sa drugim ljudima, što mi je donelo i dosta obaveza. Shvatila sam da više ne mogu da se posvetim bendu, jer u toj priči postoji mnošto pratećih stvari. Letos smo nastupale dok god se moglo, bile smo prilično aktivne u toj za mnoge neradnoj godini. Obaveza će svakako biti i u budućnosti, kad korona-kriza prođe, ali ja sam shvatila da ne bih mogla da ih ispunim” objasnila je frajla Mara.
Marija Mirković, to jest frajla Mara rođena je u Prištini, gde je i završila osnovnu školu. Sebe smatra, međutim, i morskom dušom jer je kao dete često odlazila kod bake i deke u Bar. Pokraj mora provela je skoro pola detinjstva.
“Muziku sam volela još kao klinka. Svirala sam klavir, ali nisam želela da završim muzičku jer sam, pobogu, sa šest godina imala pametnijeg posla. U stvari, bila sam lenja”, ispričala je jednom prilikom frajla Mara.
Školu nije htela ni da vidi, al’ je ipak svakoga dana vežbala s privatnom profesorkom. Kasnije, u petnaestoj, počela je i da peva.
“Muzika je za mene način života, smisao istog, najlepši deo stvarnosti” ispričala je.
Frajla Mara je sigurna da muzika isceljuje dušu. Kaže, osetila je to bezbroj puta na sopstvenoj koži.
“Kada sam tužna, uvek slušam još tužnije pesme. Osetila sam da mi to prija. A kasnije sam shvatila i zašto. Tako kroz nečiju patnju zapravo otpatim svoje boljke i vrlo brzo pređem na vesele note” priča.
Sve što treba da znate o specijalnoj epizodi Prijatelja koju nestrpljivo očekujemo

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.