Nenad Nikolić deli pravdu na olimpijadi

Izvor: Politika, 15.Jun.2012, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenad Nikolić deli pravdu na olimpijadi

Jedini Leskovčanin u istoriji Olimpijskog komiteta Srbije sudiće rukometne utakmice sa niškim kolegom i kumom

Leskovac - Međunarodni rukometni sudija iz Leskovca Nenad Nikolić bio je delilac pravde u skoro svim evropskim zemljama, ali i u dalekom Brazilu, Kataru, Egiptu. Ipak, za najveće priznanje smatra poziv Svetske rukometne federacije da sa kolegom iz Niša Dušanom Stojkovićem sudi na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu. Posebno zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << činjenice da će biti prvi Leskovčanin u istoriji Olimpijskog komiteta Srbije koji učestvuje na Olimpijadi.

Najbolji srpski sudijski par našao se među šesnaest odabranih parova iz sveta, među deset iz Evrope, i jedini je par iz Srbije koji će deliti rukometnu pravdu u Londonu.

- Iz Leskovca do sada niko nije bio učesnik Olimpijskih igara, ni kao sportista, ni kao službeno lice. Zbog toga ovaj poziv smatram za veliki uspeh i priznanje koje je stiglo kao kruna mog 25-godišnjeg rada u rukometu, ističe za „Politiku“ prvi leskovački olimpijac.

Nenad je igrao rukomet deset godina, a onda je prešao u sudijske redove. Poziciju branilaca mreže, bio je golman, za sudijsku karijeru zamenio je 1997. godine. Počeo je da igra sa jedanaest godina, u osamnaestoj je postao sudija, u 30. evropski, a u 31. godini međunarodni sudija, što je najviši sudijski rang na svetu. Počeo je u rodnom kraju – Leskovcu, Vlasotincu, Vučju, a onda se otisnuo van granice.

            - Ostalo je mnogo uspomena sa tih putovanja. Nadam se da ću  biti u prilici da i ubuduće budem deo velikih sportskih manifestacija. Nominacija za Olimpijske igre je svakako plod dosadašnjih suđenja u paru sa kolegom Stojkovićem, sa kojim sam od početka zajedno u sudijskom pozivu. Do sada smo zajedno sudili oko petsto utakmica, dva evropska i jedno svetsko prvenstvo, a evo, idemo i na Olimpijadu. U Londonu ćemo biti sve vreme, a to znači od 28. jula do 12. avgusta i radujem se tom velikom sportskom događaju, poverava nam Nenad.

Posebno ga raduje činjenica da je Leskovac, najzad, dobio svog predstavnika na Olimpijskim igrama i izražava nadu da će se već na narednoj Olimpijadi u Rio De Žaneiru 2016. godine naći još neki Leskovčanin.

Nenad je ekonomista zaposlen u JKP „Vodovod“ u Leskovcu, a Dušan je lekar. Dobri su prijatelji i kumovi, jedini sudijski rukometni IHF par južno od Beograda, nalaze se u društvu dvanaest do petnaest elitnih svetskih parova.

M. Momčilović

objavljeno: 16.06.2012
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Leskovac

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.