Izvor: B92, 01.Sep.2009, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne uzimati aspirin svaki dan"

Beograd -- Svakodnevno uzimanje aspirina da bi se sprečio srčani udar je veoma opasno, jer se udvostručuje opasnost od unutrašnjeg krvarenja, saopštili britanski lekari.

Učesnici na skupu vodećih britanskih lekara su, naime, upozorili na opasnost koju izaziva preterana i svakodnevna upotreba aspirina po ljudsko zdravlje, piše londonski dnevnik "Dejli telegraf".

Britanski lekari tvrde da iako milioni ljudu širom sveta veruju da će im aspirin pomoći da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostanu zdravi i zaštićeni od srčanog udara, u stvarnosti se događa da taj lek ima veoma negativne posledice na želudac i druge unutrašnje organe.

Uzimanje aspirina je korisno, ali samo nakon preživljenog srčanog udara, prenosi londonski list, pozivajući se na mišljenje britanskih medicinskih stručnjaka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.