Ne bih u Londonu išla metroom da sam na vašem mestu

Izvor: B92, 26.Maj.2016, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne bih u Londonu išla metroom da sam na vašem mestu"

London -- Britanka Seli Džouns, udovica džihadiste Islamske države, zapretila je "terorom za nevernike" i posavetovala stanovnike Londona da - izbegavaju metro.

Seli Džouns je preko društvenih mreža poslala niz zastrašujućih poruka sa upozorenjem o mogućim bombaškim napadima po većim gradovima Velike Britanije, uključujući London i Glazgov, piše tabloid "Miror".

Ona je danas nastavila sa upozorenjima u kojima, bez detalja, preporučuje građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da "idu autobusom", uz objašnjenje da ona "ne bi išla kroz centar Londona, posebno ne metroom".

Seli Džouns je udovica Džunaida Huseina, ubijenog prošle godine, koji je bio vođa "brigade digi-džihad" koja Islamskoj državi okuplja hakere.

Kako piše Miror, Džounsonova, koja je poreklom iz Kenta, poruke je verovatno napisala kao odgovor na američke vazdušne napade u Siriji i Iraku.

U sinoćnoj poruci na Tviteru, udovica džihadiste je napisala da "iskreno, ne bi išla centrom Londona do juna ili jula, a posebno se ne bi usudila da putujem metroom".

"Aselamu alejkum (mir s vama), nemojte da paničite, samo vam sugerišem da bi bilo bolje da idete autobusom kroz London i to je sve", dodala je ona.

Nakon toga, objavila je citat iz Kurana "Usadićemo strah u srca onih koji ne veruju", prenosi britanski list.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.