Navijači Fulama: Hvala ti, Jokane, legendo naša

Izvor: Mondo, 14.Nov.2018, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Fulama: "Hvala ti, Jokane, legendo naša"

Navijači londonskog kluba se na društvenim mrežama zahvaljuju dosadašnjem treneru Fulama Slaviši Jokanoviću i kritikuju čelnike zbog otkaza koji su mu uručili. Pročitajte i zanimljive odnose Jokanovića i novog trenera Ranijerija.

Foto: Mike Egerton/PA via AP/Tanjug

Slaviša Jokanović se jutros probudio i saznao neprijatnu vest: "Nisi više trener Fulama. Hvala ti na svemu, ali ipak...".

Srpski trener, koji je Fulam uveo u Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ligu, dobio je otkaz zbog loših rezultata u dosadašnjem toku sezone, mada su mnogi u Engleskoj, poput legendarnog Alana Širera koji je pre samo dva dana napisao da Jokanoviću treba dati više vremena.

"Statisički, Fulam je jedan od najlošijih klubova u istoriji Premijer lige - samo dva kluba su bili lošiji u 12 kola od 1992. godine. Jokanović je dobio više od 100 miliona funti da napravi novi tim tokom leta i čini mi se da je podvlačenje crte posle samo 12 utakmica prerano da bi se 'preseklo'. I prošle sezone u Čempionšipu Fulam je bio tek na 17. mestu, dobio je tek dve utakmice od 17, ali su uspeli da preokrenu sezonu i uđu u Premijer ligu. Uz to, navijači Fulama su uz Jokanovića i veruju da će biti bolje. Iako Fulam nema dovoljno kvalitetan tim ima još šest drugih timova koji su u sličnoj poziciji i ne treba ga otpisivati", napisao je Širer u kolumni za BBC.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Slaviša Jokanović je posle sedam uzastopnih poraza Fulama dobio otkaz. Nakon istorijsle sezone, u kojoj je vratio klub u Premijer ligu, Jokana će naslediti Klaudio Ranijeri. #jokan #jokanovic #fulhamfc #premierleague

Објава коју дели MONDO Sport (@mondorssport) дана 14. Нов 2018. у 2:19 PST

Bilo kako bilo, Fulam je već odlučio da se oprosti od Jokanovića i ekspresno je našao zamenu - Italijana Klaudija Ranijerija, koji je, paradoksalno, kada je bio trener Čelsija kao prvog novog igrača u svom mandatu na Stamford bridžu doveo upravo Jokanovića.

I još jedan zanimljiv podatak - svih 39 utakmica u Čelsiju Jokanović je odigrao baš pod trenerskom palicom Ranijerija!

Navijači Fulama su teško primili vest o smenjivanju Jokanovića.

Izdvajamo samo neke od reakcija, a ima i onih koji žestoko kritikuju čelnike Fulama zbog ovog poteza:

"Hvala ti, Jokanoviću za sve što si uradio za Fulam i pokonio nam najbolji dan u našim životima", napisala je jedna devojka na Twitter-u, uz svoju fotografiju u majici: "Ja volim Jokanovića".

Thank you @Jokanovic for all you’ve done for Fulham and giving us the best day ever! #ffcpic.twitter.com/210c69Lbo8

— Kerry (@nuttykezffc) November 14, 2018

Drugi korisnik Twitter-a se na ovaj način oprostio od Jokanovića:

Twitter Embed Code

The best day of my life, and the rest of the Fulham Family

Fulham Legend... Thank You ❤

Take a bow Slavisa Jokanovic #Fulhampic.twitter.com/yn7JnVR2OF

— The Grizzler (@The_Grizzlers) November 14, 2018

The best day of my life, and the rest of the Fulham FamilyFulham Legend... Thank You ❤Take a bow Slavisa Jokanovic #Fulham pic.twitter.com/yn7JnVR2OF— The Grizzler (@The_Grizzlers) November 14, 2018
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.