Navijači Arsenala Adebajoru: Trebalo je da pogineš!

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Okt.2011, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Arsenala Adebajoru: Trebalo je da pogineš!

Navijači Arsenala ne podnose Emanuela Adebajora. Napadač iz Togoa je navukao gnev pristalica Tobdžija 2009. godine. Prvo je posle tri godine u klubu prešao u redove Mančester sitija, a onda je na meču između Građana i Arsenala proslavio gol koji je postigao pred navijačima Tobdžija. Da bi, takođe, pred njima nagazio Robina van Persija.

Sve je kulminiralo na nedeljnom duelu sadašnjem kluba Adebajora, Totenhema i Tobdžija, kada su pristalice tima iz Londona počastili napadača pesmom: „Trebalo je to da budeš ti, trebalo je to da budeš ti, koji je poginuo u Angoli”.
Ovo skandalozno skandiranje je aluzija na prošlogodišnji incident koji se dogodio na Afričkom kupu nacija u Angoli kada su u terorističkom napadu na autobus sa reprezentativcima Togoa poginule tri osobe.
Kako možete tako nešto da pevate? Vi u glavi niste čisti čim to skandirate. Pa to su deca. Ne znam šta može da se učini sa njima, ali nešto može sigurno sa roditeljima te dece. Odvratno je i tome nema mesta u životu – rekao je menadžer Totenhema Hari Rednap nakon utakmice koju je njegov tim dobio sa 2:1.
Inače, pesme Adebajoru su pevali i navijači Totenhema, a pravi hit na internetu svojevremeno je postala pesma: „Adebajor, Adebajor! Otac mu pere slonove, a majka mu je k...”.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.