Nariškin: Izjava Mejove mešavina dečje naivnosti i profesionalne nekompetentnosti

Izvor: Vostok.rs, 17.Mar.2018, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nariškin: Izjava Mejove mešavina dečje naivnosti i profesionalne nekompetentnosti

Šef Službe za spoljnu obaveštajnu službu Rusije, Sergej Nariškin je u intervjuu za RIA Novosti rekao da su reči britanskog premijera Tereze Maj o nadi da će uništiti sposobnosti ruske obaveštajne službe, dečija naivnost i profesionalna nekompetentnost.

Ranije je britanski premijer saopštila da London proteruje 23 ruske diplomate, a što će prema rečima britanskog premijera, potkopati aktivnosti ruske obaveštajne službe u Velikoj Britaniji za duži niz godina.



"Ova izjava je mešavina dečje naivnosti i profesionalne nekompetentnosti", rekao je Nariškin, odgovorajući na pitanje Dmitrija Kiseljeva, generalnog direktora MIA "Rosija sivodnja" o Mejovoj.




Majeova je govoreći 14. marta u britanskom parlamentu optužila Rusiju za učešće u trovanju bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je optužbe, a ruska ambasada u Londonu pozvala je Ministarstvo spoljnih poslova da se istraži incident zajedno. Mejova je praktično ignorisala predlog Moskve i najavila spisak mera usmerenih protiv Rusije. London je doneo odluku o proterivanju 23 ruske diplomate, te je najavio prestanak svih bilateralnih kontakata sa Rusijom, kao i opoziv dolaska ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u London. Lavrov je rekao u četvrtak da će Moskva zauzvrat proterati britanske diplomate iz Rusije i da će se to uskoro dogoditi.
 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.