Napad nožem ispred Bakingemske palate, ranjeni policajci

Izvor: B92, 25.Avg.2017, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad nožem ispred Bakingemske palate, ranjeni policajci

Muškarac je napao i nožem povredio dvojicu policajaca ispred Bakingemske palate u Londonu. BBC javlja da je napadač uhapšen.

Metropolitenska policija je saopštila da su dva policajca zadobila lakše povrede dok su hapsili osumnjičenog, prenosi AP.

"Muškarca koji je posedovao nož su oko 20:35h po lokalnom vremenu zaustavili policajci ispred Bakingemske palate. Dva policajca su pritom lakše ranjena u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ruku", navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

Nema podataka da je iko drugi uhapšen.

Na putu ispred Bakingemske palate može se videti veliki broj policijskih vozila.

BBC navodi da je istraga u toku.

"Telegraf" prenosi da kraljica nije bila u Palati u trenutku kada su policajci napadnuti.

Bakingemska palata je, inače, dom kraljice Elizabete Druge, ali ona obično provodi avgust u Škotskoj, u svojoj rezidenciji u Balmoralu, sa članovima kraljevske porodice, napominje američka agencija.

Nešto ranije, tridesetogodišnji muškarac napao je grupu vojnika u centru Brisela. Opširnije o tom incidentu - OVDE.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napao nožem policajce ispred Bakingemske palate

Izvor: N1 televizija, 25.Avg.2017

Dvojica policajaca su lakše povređena prilikom hapšenja muškarca naoružanog nožem ispred Bakingemske palate u Londonu...Napadač je priveden, a policija je blokirala Bakingemsku palatu i okolne ulice...Napad u Londonu dogodio se neposredno nakon što je muškarac, naoružan mačetom, napao vojnike...

Nastavak na N1 televizija...

OPASNA TAKTIKA TERORISTA Nakon vozila smrti okrenuli su se NOVOJ METODI

Izvor: Blic, 26.Avg.2017, 22:23

Jedan je muškarac napao vojnike nožem u petak u Briselu uzvikujući "Alahu Akbar" pre nego je ubijen, a tužilaštvo je napad ocenilo "terorističkim", dok je drugi uhapšen u Londonu nakon što je mačem ranio policajce ispred Bakingemske palate...Do ta dva napada došlo je u kontekstu nizanja džihadističkih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.