Izvor: Danas, 12.Jun.2015, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći trens program za jubilarni Exit

Novi Sad - Za svoje treće i dosad najatraktivnije izdanje povodom 15. rođendana Exita, Gaia eXperiment bina na Petrovaradinsku tvrđavu dovodi neke od najtraženijih predstavnika trens muzike. Od 9. do 12. jula za ljubitelje psy i progressive trance zvuka, očekuje londonska zvezda Avalon i holandski producent Liftshift, kao i domaći Zyce, E-Clip, Middle Mode, Imaginarium, Pion, Arhetip. Povodom Exitovog jubileja, program je obogaćen sa forest žanrom, koji će prezentovati gost iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Nemačke kroz svoja dva projekta: Noctilus i Nocti Luca, dok fuziju goa i etno stila donosi domaća stara škola Sarmati.

Za početak svake večeri, kako i dolikuje uživaćemo u downtempo nastupima izvođača, kao što su Magnetic i Dalton, kao i uz domaću DJ podršku sastavljenu od vodećih domaćih organizacija. I ove godine Gaia eXperiment Trance bina sadržaće posebne video performanse kao i dekoracije, a njihova ovogodišnja tema ostaće posebno iznenađenje.

Gaia eXperiment Trance Stage promoviše jedan od najrasprostranjenijih muzičkih stilova, žargonski nazvan psychedelic trance, koji je nastao početkom devedesetih godina, a koji je doživeo ekspanziju u protekloj deceniji kroz najveće svetske festivale. Tradicionalno, i ove godine za vođenje bine biće zadužena jedna od najaktivnijih regionalnih trance asocijacija, Xperiment, koji poručuju: "Psy-trance ima jaku energiju dok ujedinjuje sve nacije na najlepšim mestima na planeti Zemlji. Psy nije samo muzički žanr, nego i jedan kulturološki aktivizam koji svoje poruke prenosi kroz ples, razmenu emocija i međusobno poštovanje različitih svetova, dok ih spaja dobro poznatim sofisticiranim zvukom. Pojam Gaia kao naziv stejdža potiče iz ideje da je jedina stvar koju ne smemo da zaboravimo, kao stanari planete Zemlje, da smo mi jedna zajednica i da, u najmanju ruku moramo da se čuvamo, kao što je ona čuvala nas dok smo odrastali", poručuju iz organizacije Xperiment.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.