Nagrađeni filmovi iz programa festivala “Film and Chips”

Izvor: Svet, 18.Jan.2016, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađeni filmovi iz programa festivala “Film and Chips”

Udruženje filmskih kritičara Londona (London Film Critics’ Circle) dodelilo je nagradu za najboji debitantski film u 2015. rediteljskom prvencu mladog irskog reditelja Džona Meklina, koje se nakon dva kratkometražana filma okušao i u dugom metru filmom Zemlja bez zakona (Slow West).
Ovaj vestern, koji će beogradska i novosadska publika imati prilike da pogleda na predstojećem festivalu britanskog filma “Film and Chips”, našao se i na listi 50 najboljih filmova u >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << 2015. koju je objavio list Gardijan. Zemlja bez zakona  je na 24. mestu, ispred filmova kao što su Jastog (The Lobster), Pobesneli Maks: Put besa (Mad Max: Fury Road),  U mojoj glavi (Inside Out), Čovek ptica (Birdman), Black Mass, Sikari (Sicario), Rvanje sa ludilom (Foxcatcher), Makbet (Macbeth) i Stiv Džobs (Steve Jobs).

Film prati putovanje mladog Škota (Kodi Smit Mekfi) kroz Ameriku 19. veka u potrazi za devojkom koju voli. Na tom putovanju ga prati odmetnik od zakona (Majkl Fasbender) i zajedno se suočavaju sa “Divljim zapadom”. Film je dobitnik glavne nagrade žirija na festivalu u Sandensu.
Pored toga, Udruženje filmskih kritičara Londona dodelio je i nagradu za najboljeg britanskog glumca Tomu Hardiju za uloge u filmovima London Road (koji će takođe biti prikazan na “Film and Chips”), Pobesneli Maks: Put besa (Mad Max: Fury Road), Legenda (Legend) …

Beogradska i novosadska publika biće u prilici da filmove Zemlja bez zakona (Slow West) i London Road (London Road)  pogleda u okviru festivala britanskog filma “Film and Chips” od 21. do 24. januara. Pored ova dva naslova, na programu festivala je još devet premijernih filmova najnovije britanske produkcije. Festival se realizuje u saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu.
Cena ulaznice za sve projekcije je 250 dinara, a mogu se kupiti na blagajnama bioskopa. Više informacija o festivalu i kompletan program dostupan je OVDE.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Film and Chips

Izvor: SEEcult.org, 19.Jan.2016, 18:24

Festival britanskog filma “Film and Chips”, u organizaciji Britanskog saveta (British Council), biće održan u Domu omladine Beograda i Areni Cineplex u Novom Sadu od 21. do 24. januara, a u drugom izdanju predstaviće 11 premijernih filmova nove britanske produkcije čiji su autori privukli pažnju...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.