Nagrade za vampire

Izvor: B92, 28.Maj.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade za vampire

Filmska saga "Sumrak" pobednik je ovogodišnjih britanskih filmskih nagrada.

Na dodeli britanskih Nacionalnih filmskih nagrada u Londonu,koje se dodeljuju od 2007.godine,"Sumrak" je ovenčan sa tri priznanja.Film „Sumrak: Mlad Mesec" nagrađen je u kategoriji najbolji film žanra fantazije, a Robert Patinson proglašen je za najboljeg glumca za ulogu Edvarda Kalena u tom filmu. Glumac se nije pojavio na ceremoniji dodele te se fanovima zahvalio u video poruci.Treći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << film serijala, "Pomračenje", pobedio je u kategoriji najiščekivaniji film.

"Hari Poter i Polukrvni princ" nagrađen je u kategoriji najbolji porodični film, a serijal o dečaku-čarobnjaku dobio je i jednu od specijalnih nagrada koju je glavnim glumcima tog ostvarenja, Danijelu Redklifu i Emi Votson, uručila pevačica Kajli Minog.

Američki glumac Tom Kruz dobio je nagradu "filmska ikona", koju mu je dodelila koleginica Gvinet Paltrou .

"Šerlok Holms" Gaja Ričija proglašen je za najbolji film u žanru akcija/triler.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.