Nafta porasla za tri odsto na sedmičnom nivou

Izvor: Capital.ba, 16.Mar.2024, 14:10

Nafta porasla za tri odsto na sedmičnom nivou

LONDON – Cijene nafte danas su u blagom padu, ali su na putu da zabilježe rast od preko tri odsto na sedmičnom nivou pod uticajem prognoziranog rasta potražnje tokom 2024. godine i neočekivanog smanjenja zaliha u SAD. FOTO: Pixabay Barel brent nafte na tržištu u Londonu pojeftinio je za 47 centi i sada košta 84,95 dolara, a barel sirove nafte u SAD prodaje se za 80,77 dolara. Cijene su ostale u granicama raspona iz većeg dijela prošlog mjeseca, otprilike između 80 i 84 dolara po barelu. Međunarodna agencija za energiju /IEA/ juče je objavila prognozu o većoj potražnji tokom 2024. godine, dok jemenska pobunjenička grupa Huti, povezana sa Iranom, nastavlja da...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Cijene nafte u padu

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Mar.2024

​U subotu ujutru cijene nafte na američkom tržištu su se kretale naniže, te je tako WTI nafta, referentna za američko tržište iznosila 81.04 dolara, a Brent nafta 85.34 dolara za barel, prenio je "Oil Price".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.