NOTW prisluškivao i princa Vilijama

Izvor: B92, 19.Dec.2013, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOTW prisluškivao i princa Vilijama

London -- Londonski sud otkrio da su novinari tabloida "News of the World" (NOTW) prisluškivali i razgovore britanske princeze Kejt Midlton, tada devojke princa Vilijama.

Porotnicima na sudjenju za prisluškivanje telefona javnih ličnosti danas je pročitana presretnuta poruka britanskog princa Vilijema poslata Kejt Midlton.

On u toj poruci u šali kaže da je na vojnoj vežbi "zamalo ustreljen" manevarskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << municijom, a da jeste, to bi bilo "neprijatno".

Ta poruka iz 2006. godine, kada je Kejt Midlton bila samo devojka člana kraljevske porodice, otkriva dimenzije nadzora medija nad životom princa Vilijema i Kejt Midlton koji su se venčali 2011. godine.

Poruka je nađena među ličnim stvarima privatnog detektiva Glena Malkera, osuđenog zbog prisluškivanja telefona princa Vilijema I njegovog mlađeg brata, princa Harija.

Tri poruke koje su danas pročitane, princ Vilijem je poslao dok je pohađao Vojnu akademiju Sendhurst.

Bivši urednici ugašenog tabloida koji je bio u vlasništvu čuvenog medijskog magnata Ruperta Mardoka, Rebeka Bruks i Endi Koulson, kojima se sudi, zajedno sa još petoro optuženih, za neovlašćeno prisluškivanje, negirali su krivicu.

Tužioci su ranije rekli da je ime Kejt Midlton bilo na Malkerovom spisku prisluškivanih.

"Njuz ov vorld"” ugašene su u julu 2011. godine posle 168 godina postojanja nakon istrage koja je povedena zbog skandala sa prisluškivanjem telefona poznatih ličnosti i “hakovanja” njihovih telefonskih poruka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mardok prisluškivao i princa Vilijama

Izvor: Akter, 19.Dec.2013

Londonski sud otkrio je da je osoblje medijskog magnata Ruperta Mardoka zaposleno u “News of the World” prisluškivalo i telefonske razgovore britanske princeze Kejt Midlton, tada devojke prince Vilijama

Nastavak na Akter...

Mardok prisluškivao i princa Vilijama!

Izvor: Telegraf.rs, 19.Dec.2013

U poruci koju je Mardokovo osoblje prisluškivalo, princ Vilijam je u to vreme svojoj devojci Kejt kazao da je "umalo upucan" na vojnoj obuci u Sandherstu gde je pohađao oficirsku školu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.