Murinjov omiljeni igrač: Pacini!

Izvor: Sportal.rs, 11.Feb.2015, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjov omiljeni igrač: Pacini!

Menadžer londonskog Čelsija Žoze Murinjo iznenadio je fudbalsku javnost nakon pitanja ko mu je omiljeni igrač.  Čuvenom postugalskom stručnjaku nisu omiljeni legendarni igrači Čelsija Didije Drogba, Džon Teri ili Frank Lampard...

"Specijalni" je istakao da je to Đampaolo Pacini, iako nikada nije radio sa njim i objasio je i zbog čega, rekavši da mu je pomenuti napadač, tada "udarna igla" Sampdorije, doneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << titulu u Seriji A, nakon dramatičnog finiša sezone.

Pacini je u aprilu 2010. godine sa dva pogotka doneo preokret i trijumf Samdoriji od 2:1, pošto je Rimljane u vođstvo doveo Frančesko Toti.

- On je moj omiljeni igrač, bio i ostao. Ta titula osvojena u Italiji mi je najdraža od svih osvojenih u nacionalnim prvenstvima i jedina koju sam osvojio poslednjeg dana sezone - rekao je Murinjo i dodao:

- Sećam se, ostala su bila tri kola do kraja šampionata i nismo zavisili samo od sebe. Roma se takođe pitala, imala je tri utakmice i sa tri pobede postala bi prvak. Ipak, tu priču je okončao  Đampaolo Pacini, koji je zablistao u finišu i tako doneo titulu Interu. Roma je na poluvremenu vodila sa 1:0 protiv Sampdorije, a onda je Pacini sa dva gola preokrenuo rezultat. Inter je savladao Lacio u Rimu i tada smo se vratili na čelo tabele. Zahvaljujući trijumfima u posljednja dva kola, tu smo i ostali i podigli pehar.

(Foto: Beta/AP/Jon Super)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.