Murinjo uništio jubilej Vengeru

Izvor: B92, 22.Mar.2014, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo uništio jubilej Vengeru

Fudbaleri Čelsija pokvarili su jubilej Arsena Vengera i savladali ekipu Arsenala sa 6:0 na otvaranju 31. kola Premijer lige.

Menadžer "tobdžija" je slavio hiljaditu utakmicu na klupi londonskog kluba, međutim već na startu meča videlo se da njegovom timu preti katastrofa.

Već nakon sedam minuta "plavci" su vodili sa 2:0, a utakmicu je pored goleade obeležila i velika greška sudije koji je umesto Aleksu Oklsejd-Čembrlenu za igranje rukom u šesnaestercu, crveni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << karton dodelio Kiranu Gibsu.

Olivije Žiru je propustio veliku priliku u četvrtom minutu, a domaći su do prednosti stigli već u petom. Tada je Samuel Eto na sjajan način iskoristio asistenciju Andrea Širlea, koji je već 120 sekundi kasnije stigao do pogotka, posle dodavanja Nemanje Matića.

Katastrofa Arsenala nastavljena je u 17. minutu, Eden Azar je realizovao jedanaesterac, dosuđen zbog igranja rukom Okslejda-Čembrlena, umesto koga je crveni karton dobio Gibs. Do kraja poluvremena u strelce se upisao i Oskar, posle prodora Fernanda Toresa.

U nastavku je viđena nešto mirnija igra, ali su „plavci“ ipak još dva puta zatresli mrežu gostiju, Oskar je zabeležio drugi gol, da bi Mohamed Salah svega četiri minuta po ulasku na teren postigao svoj prvenac u Čelsiju.

Tok meča

Nakon velike šanse za Žirua u četvrtom minutu, kazna je stigla već 60 sekundi kasnije, Samuel Eto se našao na ivici kaznenog prostora, „zalomio“ je Okslejda-Čebmrlena i levom nogom uputio neodbranljiv udarac u suprotni ugao gola golmana Ščensnog.

Ponovo je leva strana odbrane Arsenala bila šuplja, u sedmom minutu je Andre Širle dobio sjajnu loptu od Nemanje Matića i gotovo sa iste pozicije kao Eto 120 sekundi ranije uputio udarac ka golu Arsenala, a rezultat je bio identičan.

Uzbuđenja ne prestaju na Stamford Bridžu, Čelsi je nastavio sa napadima, Tores se našao u velikoj šansi, vratio je loptu do Edena Azara, koji je plasirao loptu u suprotan ugao, Aleks Okslejd-Čembrlen je reagovao u golmanskom stilu, odigrao rukom i dosuđen je jedanaesterac.

Azar je sigurno realizovao kazneni udarac, a ostaje misterija ko je dobio crveni karton, u svlačionicu je sudija poslao Kirana Gibsa, a ne Okslejd-Čembrlena koji je igrao rukom.

Tim Arsenala je potpuno izgubljen, fudbaleri Čelsija konstantno prete, a u jednoj situaciji je odlično po desnom boku prošao Branislav Ivanović, međutim zgusnuta odbrana "tobdžija" uspela je da neutralize atak.

Veliku šansu imao je David Luiz, pridružio se napadačima, "raspalio" sa dvedesetak metara levom nogom, ali je Ščensni krajnjim naporima uspeo da odbrani, posle čega su usledila dva kornera "plavaca", međutim bez rezultata.

Nastavlja se rapsodija Čelsija, u strelce se upisao i Oskar, Tores je probio po desnoj strani, na vreme uputio loptu ka petercu gde je Oskar bio za delić sekunde brži od golmana Arsenala.

Posle dvedesetak minuta, uslovno rečeno, ravnopravne igre, Čelsi je povećao prednost, Oskar je sa nekih dvadesetak metara uputio nezgodan udarac, lopta je odskočila u šesnaestercu i prevarila golmana Vojčeha Ščensnog.

Zimsko pojačanje "plavaca" iz Bazela Mohamed Salah je konačno dobio priliku i to umesto Oskara, a već u prvom dodiru sa loptom ostao je usamljen ispred golmana Arsenala i lako ga je matirao za velikih 6:0.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Čelsi nakon 16 minuta vodi 3:0 protiv Arsenala, sudija isključio pogrešnog igrača

Izvor: Blic, 22.Mar.2014

Fudbaleri Čelsija vodili su protiv Arsenala nakon 16 minuta igre na "Stamford bridžu" sa 3:0 u 31. kolu Premijer lige, a utakmicu je već obeležilo i isključenje Kjerona Gibsa koji uopšte nije bio kriv za jedanaesterac koji je dosudio Andre Mariner...Čelsi je poveo već u petom minutu kada je Širle...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.