Mučenje od utakmice, ali prelepi golovi

Izvor: Mondo, 05.Jan.2018, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mučenje" od utakmice, ali prelepi golovi

I drugi londonski derbi završen remijem.

Foto: Guliver/Getty images/Mike Hewitt

Vest Hem je doputovao u komšiluk rešen da ne primi gol. Nije uspeo u tome, ali su gostujući fudbaleri napustili teren Vemblija mnogo zadovoljniji od domaćih.

Totenhem - Vest Hem 1:1 (0:0) u ranije odloženoj utakmici 21. kola Premijer lige.

Tačno 70 minuta gledali smo dominaciju "pevaca", međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "čekićari" su ti koji su poveli. Bio je to prvi šut u okvir gola Totenhema, ali kakav! Pedro Obijang je sa oko 25 metara, malo ulevo, "opalio" po lopti, a ona završila u bližem gornjem uglu. Za nevericu na tribinama Vemblija.

Srećom po domaće navijače, pogodak nije demoralisao igrače njihovog tima, već su nastavili da stežu obruč oko gola Vest Hema, a onda je Hjung-Min Son u 84. minutu uzvratio rivalu na identičan način. Sjajno je šutirao, takođe sa oko 25 metara i to bez zaleta, a do tog trenutka odlični Adrijan, iako se pružio svom dužinom, bio je nemoćan.

Imajući u vidu da su igrači Totenhema uputili 27 šuteva ka golu protivnika, a Vest Hemovi svega tri, prilično čudno zvučaće konstatacija da "pevci" mogu biti zadovoljni bodom, ali zaista je tako. Andre Ajev se u 87. minutu iznenada našao u gol-šansi, posle prelepog prodora i dodavanja Masuakua, međutim, Ugo Ljoris je uspešno intervenisao.

Iako su gosti prikazali "anti-fudbal" odlukom da se koncentrišu isključivo na odbranu svog gola, treba istaći da su igrali bez povređenog Marka Arnautovića, trenutno igrača Vest Hema u najboljoj formi, pa bi možda taktika Dejvida Mojesa u suprotnom bila nešto drugačija. Možda...

Bod iz ove utakmice nije uticao na Totenhemovo stanje na tabeli, "pevci" su ostali na petom mestu, dok su "čekićari" preskočili Bornmut i sada su 15, sa istim brojem bodova kao Njukasl i Kristal Palas.

TABELA: Mančester siti 62, Mančester junajted 47, Čelsi 46, Liverpul 44, Totenhem 41, Arsenal 39, Barnli 34, Lester 30, Everton 27, Votford 25, Hadersfild 24, Brajton 23, Njukasl 22, Kristal Palas 22, Vest Hem 22, Bornmut 21, Sautempton 20, Stouk 20, VBA 16, Svonsi 16.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.