Morganela: Napravio sam veliku grešku

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Jul.2012, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morganela: Napravio sam veliku grešku

Švajcarski fudbaler Mikel Morganela, koji je zbog rasizma izbačen sa Olimpijskih igara u Londonu, rekao je da mu je iskreno žao zbog incidenta, ali i da on jedini trpi posledice zbog tog događaja.

Iskreno mi je žao zbog naroda Južne Koreje, njihovih fudbalera, ali najviše zbog olimpijskog tima Švajcarske i fudbala generalno. Jasno je da trpim >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << posledice zbog onoga šta se desilo. Posle razočaravajućeg rezultata i reakcije iz Koreje koja je usledila, napravio sam veliku grešku – rekao je Morganela.
Švajcarski mediji naveli su da je Morganela „postovao” uvredljivu poruku o narodu Južne Koreje, nakon što je njegova fudbalska reprezentacija izgubila 2:1 od ekipe te zemlje.
Dnevni list „Le Matin“ iz Švajcarske objavio je i fotografiju „tvita” tog fudbalera, poslatog sa naloga @morgastoš, koji je u međuvremenu obrisan sa društvene mreže.
Šef olimpijskog tima Švajcarske Žan Žili kazao je da je Morganela bio isprovociran kometarima na Tviteru, ali da nije bilo alternative osim da se 25-godišnji fudbaler izbaci sa Igara.
Morganela je bio isprovociran komentarima na Tviteru, ali u ovom slučaju smatramo da nismo imali alternativu. Želeli bismo da se izvinimo zbog ponašanja našeg sportiste, poslebno Olimpijskom komitetu Južne Koreje i Fudbalskom savezu te zemlje – kazao je Žili.
Nadam se da ćemo izvući neophodne pouke za njegovu još uvek mladu fudbalsku karijeru – dodao je on.
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) ohrabrio je sportiste pre početka Igara u Londonu da komuniciraju sa navijačima, ali im je i izdao smernice o standardima ponašanja.
Grčki olimpijski tim ranije je izbacio atletičarku Voulu Papahristou zbog uvredljivog komentara koji je na Tviteru napisala o emigrantima iz Afrike.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.