Moodys: Rizik od recesije povišen u Europi

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Nov.2019, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moody's: Rizik od recesije povišen u Europi

LONDON - Globalna ekonomija će i naredne godine ostati krhka, jer se rizici za kreditnu aktivnost banaka pogoršavaju, ocjenjuje međunarodna rejting agencija Moodys, dodajući da je svijet ove godine bio svjedok najnižeg rasta od recesije 2009.

Iako Moody's ne predviđa recesiju 2020. godine, upozorava da se recesioni rizici "nagomilavaju" uslijed neizvjesnosti u trgovinskoj politici, prenosi RT.

– Rizik >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << od recesije ostat će povišen u Europi i SAD-u, dok će nastojanja za vraćanje ravnoteže u Kini i dalje biti izazov za očuvanju brzog privrednog rasta zemlje – poručuju iz Moody's-a.

Agencija je primjetila i da će rizici proisteći iz američko-kineskog trgovinskog sukoba, neizvjesnosti povezanih sa Brexitom i eskalacije drugih bilateralnih sporova.

U Moodysu, također, očekuju da će kamatne stope ostati niske, dok će krivulje prinosa stagnirati u idućih nekoliko godina.

Niske kamatne stope će učiniti da troškovi zaduživanja ostanu privlačni vladama i kompanijama, ali će banakama i osiguravačima otežati uslove poslovanja, ocjenjuju u toj bonitetnoj agenciji.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.