Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021, 17:20

Mojes ništa nije naučio od Sautgejta, De Hea uhvatio "hladnog" Nobla u 90+4 za tri boda u Londonu (VIDEO)

Džesi Lingard pred samu nadoknadu zgazio na srce svih navijača kluba koji ga je vratio u život, dok se Brajtonova rapsodija nastavlja

Odluka Gereta Sautgejta da pred samu penal seriju finala Eura s Italijom ubaci Bukaja Saku i Džejdona Sanča da mu izvode udarce sa kreča ocenjena je kao neviđena trenerska glupost, a izgleda da iz nje Dejvid Mojes nije ništa naučio. Nisu baš Vest Hem i Mančester junajted >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igrali finale nekog velikog takmičenja, ali je povukao sada potpuno nepopularan potez koji ga je verovatno koštao jednog boda.

Kada je centaršut Andreja Jarmolenka pogodio Luka Šoa u ruku Vest Hem je dobio šansu da u četvrtom minutu nadoknade stigne do remija koji je apsolutno zaslužio. Martin Etkinson je posle konsultacije s VAR sistemom potvrdio kazneni udarac, Mojes je u tom momentu na teren posao nezagrejanog Marka Nobla umesto Džeroda Bouena kako bi dobio na sigurnosti, ali umesto toga Mančester junajted je iz Londona izvukao ceo plen! Iako klupska legenda i miljenik navijača, Nobl je pucao loše, njegovu nameru David De Hea pročitao je lako i uhvatio loptu na pola put između stative i sredine gola, da bi ubrzo bio sviran i kraj utakmice. Vest Hem - Mančester junajted 1:2 (1:1).

Derbi gornjeg doma tabele Premijer lige bio je viđen da se završi nerešenim ishodom, ali tako nije mislio i Džesi Lingard. Nije mogao tragičar meča u Bernu mogao da pronađe bolji, ni lepši način da se iskupi navijačima za onaj propust u samoj završnici premijere grupne faze Lige šampiona kada je poklonio trijumf Jang Bojsima! Dobio je upotrebljivu loptu od Nemanje Matića koji je ponovo susret počeo sa klupe baš kao i Lingard, koji se potom u kaznenom prostoru odlično snašao pored pasivnog Kurta Zume, raspalio i - pogodio! Na radost navijača Mančester junajteda, ali i veliku žalost onih koji su ga kovali u zvezde u drugoj polovini prošle sezone. Vest Hem je Lingarda vratio u fudbalski život tokom šestomesečne pauze zbog koje je Mojes želeo da ga zadrži i duže, ali je Ole Gunar Solskjer ipak odlučio da mu pruži verovatno poslednju šansu da se dokaže u dresu Crvenih đavola i ako je početkom sedmice zbog toga zažalio, sada je verovatno promenio mišljenje...

Vest Hem je ostao kratkih rukava, ali navijači oba tima, kao i neutralni ljubitelji Premijer lige mogli su da vide odličan fudbal sa dva pogotka već u prvom delu. I to u kratkom vremenskom intervalu. Posle tačno pola časa Said Benrama potvrdio je odličnu formu na početku sezone i asistenciju Bouena pretvorio u gol, doduše uz veliku pomoć Rafaela Varana. Samo pet minuta kasnije Kristijano Ronaldo potvrdio je još jednom klasu i upisao svoj četvrti gol u trećoj utakmici otkako se vratio na Teatar snova. Savršeno je osetio centaršut reprezentativnog kolege Bruna Fernandesa koji ga je pronašao gotovo na identičan način kao protiv Jang Bojsa, samo je ovog puta Lukaš Fabijanski uspeo da interveniše, pre nego što je Kristijano odbitak realizovao za 1:1.

USKORO OPŠIRNIJE...

PREMIJER LIGA – 5. KOLO

Petak

Njukasl - Lids 1:1 (1:1)

/Sen Maksiman 44 - Rafinja 13/

Subota

Vulverhempton - Brentford 0:2 (0:2)

/Toni 28pen, Mbuemo 34/

Barnli - Arsenal 0:1 (0:1)

/Edegard 30/

Liverpul - Kristal 3:0 (1:0)

/Mane 43, Salah 78, Kejta 89/

Mančester Siti - Sautempton 0:0

Norič - Votford 1:3 (1:1)

/Puki 35 - Denis 17, Sar 63, 80/

Aston Vila - Everton 3:0 (0:0)

/Keš 66, Dinj 69ag, Bejli 75/

Nedelja

Brajton - Lester 2:1 (1:0)

/Mopej (35, Velbek 50 – Vardi 61/

Vest Hem - Mančester junajted 1:2 (1:1)

/Benrama 30 – Ronaldo 35, Lingard 89/

17.30: (5,60) Totenhem (3,60) Čelsi (1,75)

***kvote su podložne promenama





Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.