Mogući rast američke proizvodnje pritisnuo cijene nafte

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Maj.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogući rast američke proizvodnje pritisnuo cijene nafte

LONDON - Cijene nafte danas su bile pod pritiskom zbog mogućeg povećanja američke proizvodnje.

Na londonskom je tržištu cijena barela pala 45 centi u odnosu na prethodno zatvaranje, na 65,07 dolara. Na američkom se tržištu barelom trgovalo po 43 centi nižoj cijeni, od 59,29 dolara.

Broj aktivnih bušotina u Sjedinjenim Državama smanjio se >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u prošlom tjednu za samo jednu lokaciju, pokazali su podaci objavljeni u petak, a Goldman Sachs objavio je da aktualna razina cijena podupire aktivnosti.

Dolar je pak u utorak dosegnuo najvišu razinu u mjesec dana prema košarici ključnih svjetskih valuta a u Morgan Stanleyu procjenjuju da bi mogao jačati i u predstojećem razdoblju, a rastućem popisu kočnica za cijene pridružuju i povećanje OPEC-ove opskrbe. Jači dolar smanjuje kupovnu moć imatelja ostalih valuta pa prigušuje potražnju za naftom.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.