Ministre, bojim se da su pare potrošene!

Izvor: B92, 19.Maj.2010, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministre, bojim se da su pare potrošene!

Britanci su poznati po svom iščašenom humoru, prisutnom i u najneočekivanijim prilikama. Nakon nedavne šale iznete na radio talasima na račun kraljice, londonski list "Dejli Mejl" otkriva sadržaj "šaljive" poruke koju je jedan odlazeći ministar ostavio svom nasledniku.

Prilikom ulaska u svoju kancelariju, novi ministar finansija Dejvid Loz našao je na radnom stolu originalnu poruku svog prethodnika Liama Birna: "Dragi ministre, bojim se da su pare potrošene. Puno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pozdrava i srećno." Poruka je slatko nasmejala novu britansku vladu, koja je tokom svoje predizborne kampanje najviše kritikovala laburističku vladu Gordona Brauna zbog neumerenog rasipništva.

"Ovo je pošteno", kazao je Loz u izjavi za Bi-Bi-Si. "Mislio sam da ću se ugušiti od smeha kada sam pročitao poruku", dodao je u šali.

"Kada su mi saradnici rekli da mi je prethodnik ostavio poruku, pomislio sam da je reč o savetima vezanim za način rada sa drugim ministrima ili za kompleksni proces donošenja odluka u ministarstvu finansija", ispričao je novi ministar finansija.

I sam autor poruke, Liam Birn, reagovao je na medijsku prašinu koja se digla povodom ove, po njemu, bezazlene poruke.

"Moje pismo je bilo šala jednog ministra drugom. Zaista se nadam da Dejvidov humor ne spada u one stvari koje je morao da žrtvuje zarad opstanka koalicije", istakao je Birn, aludirajući na novi tandem na čelu ministarstva finansija.

Velika Britanija ima velike ekonomske probleme sa budžetskim deficitom od 180 milijardi evra, što je dvostruko više od godišnjeg budžeta jedne Švedske.

Foto - atsoram, www.sxc.hu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.