Mića Jovanović: Evo doktorata, tražili su ga na pogrešnom mestu

Izvor: Press, 15.Jun.2014, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mića Jovanović: Evo doktorata, tražili su ga na pogrešnom mestu

Po njegovim rečima, oni koji su tražili njegov doktorat u Londonu nisu ga tražili na pravom mestu. 
- Ne bih da budem zlonameran, ali vam je isto kao kad biste me pitali gde je Megatrend, a ja vam kažem da je u Marinkovoj bari. Ovo je broj pod kojim je zaveden doktorat i da su tražili pod tim brojem, našli bi ga - kazao je Jovanović.
Na pitanje voditelja Dragana J. Vučićevića da li smatra da je doktorat namerno tražen na pogrešnom mestu, kazao je da ne zna.
Jovanović je, odgovarajući na brojne optužbe iznete prethodnih dana da nikada nije doktorirao u Velikoj Britaniji, pokazao ukoričeni doktorski rad uzet iz arhive Londonske škole ekonomije i političkih nauka.
Reč je o radu sa temom "Radna motivacija i samoupravljanje", koji na 355 strana sadrži analizu jugoslovenskog samoupravljanja urađenu na osnovu istraživanja koje je obuhvatilo osam hiljada radnika kragujevačke "Zastave" i RTB Bor.
Jovanović je, gostujući na Televiziji Pink, pokazao i potvrdu iz 1991. godine da je odbranio doktorsku disertaciju u januaru 1989. godine.
On je objasnio da je proces pisanja i odbrane tog rada trajao oko šest godina i rekao da nije ranije reagovao na tvrdnje da nema doktorat branjen u Velikoj Britaniji jer nije mislio da će "haranga" protiv njega otići toliko daleko. 
"Nisam očekivao da će to da ode ovoliko daleko. Imam dve godine do penzije i nikoga do sada nije zanimala ova disertacija niti ona koju sam odbranio na univerzitetu u Mariboru 1991. na srodnu temu", rekao je Jovanović. 
On je dodao da ostaje profesor i vlasnik "Megatrenda", ali da je blizu odluke da ga proda.
Odgovarajući na optužbe o navodnoj hiperprodukciji najviših akademskih zvanja na "Megatrendu", Jovanović je precizirao da je od osnivanja univerziteta na njemu doktoriralo 275 osoba, odnosno desetak godišnje. 
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.