Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2020, 23:08

Mendi sprečio Gudelja da bude heroj na Stamfordu, Sevilja se naigrala fudbala (VIDEO)

Na kraju bez golova u Londonu. Uz remi Rena i Krasnodara - 1:1

Mnogo je para uložio Čelsi da bi izgledao ovako tanko protiv Sevilje na svom terenu na otvaranju Lige šampiona. U derbiju grupe E Sevilja je bila bolji tim, možemo da kažemo i dominantniji, naigrao se španski tim fudbala na Stamford Bridžu, posebno u prvom poluvremenu, ali će na kraju morati da se zavodolji bodom - 0:0.

Imao je i Čelsi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dobre šanse, podigao je nivo igre u drugom poluvremenu, ostavljao je tim Frenka Lamparda sve bolji utisak, ali na kraju je meč završen bez golova. Neće pristalice Plavaca biti oduševljene, daleko od toga.

???? Mendy saves a deflected Gudelj effort at Stamford Bridge...#UCL pic.twitter.com/vFineJLSs9

Možemo slobodno da zaključimo da se Čelsi nije naigrao lopte u prvom poluvremenu u kom je Sevilja znala da ima posed veći čak i od 60 odsto i to na Stamford Bridžu. Čak 247.000.000 evra istresao je Roman Abramovič kako bi doveo brojna pojačanja, ali od njih je najviše posla imao golman Mendi koji je stao među stative ispred Arizabalage i imao neke dobre reakcije. Možda i spasonosne.

Sevilja je imala igru, Čelsi se branio i čekao kontre i nismo sigurni koliko će se tako nešto dopasti navijačima koji od skupocenog tima očekuju napadačku igru.

Sevilja je gospodarila terenom u prvih 45 minuta, a najveću šansu je imala u 19. minutu kada je Mendi spektakularno odreagovao i spasio čist gol. U šansi je bio naš reprezentativac Nemanja Gudelj koji je šutirao glavom, ali je Mendi odreagovao poput mačke. Izvadio je loptu iz mreže, što se kaže.

Da nije bilo te reakcije, Čelsi bi sigurno išao na odmor sa minusom od jednog gola, a Gudelj bi postigao veoma bitan pogodak. Ali, pred drugo poluvreme, i jedni i drugi su zahvaljujući Mendiju imali istu početnu poziciju. Mada treba reći i da je Verner imao dobar pokušaj kada je Bono dobro odreagovao na drugoj strani.

Gudelj je igrao jako dobro na ovom meču, pribrao je brdo komplimenata od strane navijača, a na startu drugog poluvremena je dobio i udarac kada je zaradio posekotinu na jagodici, ali je nastavio da igra.

Imala je Sevilja dobar pokušaj i u 68. minutu kada je Džordan šutirao iz voleja, a lopta preletela tik iznad prečke. Isto je u pitanju bio prekid, tako da je jasno da Čelsi ima problema u tom delu igre. Pokušali su Plavci da u finišu dođu do celog plena, ali im to nije pošlo za rukom. Sevilja je zaslužila ovaj bod. Igrala je direktnije.

U drugom sudaru ove grupe sastali su se Ren i Krasnodar. Delovalo je da će francuski predstavnik, koga smatraju i za potencijalnu minu u grupi, uspeti da izađe na kraj sa ruskim predstavnikom, ali je na kraju bilo 1:1 (0:0).

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a Ren je uspeo do gola u 56. minutu. Bio je to penal koji je Girasi pretvorio u pogodak. I taman kada su svi očekivali da Ren održi tu prednost, Krasnodar je našao snagu da odmah odgovori.

I to posle samo tri minuta.

Kada je Krasnodar video da više nema šta da izgubi krenuo je hrabro napred, a iz svega se izrodio fenomenalan potez Kristijana Ramireza. Dovoljno da Krasnodar dođe do boda.

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO

Utorak

GRUPA E

Čelsi - Sevilja 0:0

Ren- Krasnodar 1:1 (0:0)

/Girasi 56 - Ramirez 59/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.