Mejova: Neophodne snažnije mere u vreme kada terorizam rađa terorizam

Izvor: Vostok.rs, 04.Jun.2017, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mejova: Neophodne snažnije mere u vreme kada terorizam rađa terorizam

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej oštro je osudila skorašnje terorističke napade u Londonu i Mančesteru, rekavši „što je dosta - dosta je“ i naglasila da su neophodne snažnije mere u vreme kada „terorizam rađa terorizam“, a napadači kopiraju jedni druge.

Mejova je to izjavila dan nakon što su tri napadača usmrtili sedam osoba i povredili 48 u napadu u oblasti Londonskog mosta, trećem smrtonosnom napadu u Britaniji od marta ove godine, javlja AP.

Ona je navela da iako skorašnji napadi nisu međusobno povezani, njih povezuje „zla ideologija“ po kojoj zapadne vrednosti nisu kompatibilne sa islamom.

Britanske vlasti su od marta sprečile pet ozbiljnih zavera za izvođenje terorističkog napada, dodala je Mej.   

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.