Marš solidarnosti sa Grcima u Irskoj i Britaniji

Izvor: Radio 021, 04.Jul.2015, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marš solidarnosti sa Grcima u Irskoj i Britaniji

Više od 2.000 ljudi marširalo je danas u Dablinu u znak solidarnosti sa Grcima, a na londonskom trgu Trafalgar bilo ih je više od 1.000.

Proteste ispred Irske Centralne banke organizovala je grupacija pod imenom "Komitet za solidarnost sa Grčkom". Na mitingu su održani govori u kojima su osuđivani međunarodni kreditori Grčke - Evropska komisija, Evropska centralna banka i Međunarodni monetarni fond, ali su upućeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i pozivi Grcima da ostanu jedinstveni bez obzira na ishod sutrašnjeg refrerenduma.

Demonstranti su noseći transparent "Irska je uz Grčku" prošli i pored zgrade parlamenta u Dablinu, ali i kancelarija Evropske komisije. Pored protesta na londonskom trgu Trafalgar, mitinzi su održani i u britanskim gradovima Lids, Liverpul, Bristol i Edinburg, a za sutra su planirani i u Mančesteru.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.