Izvor: Nezavisne Novine, 08.Nov.2016, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Marks end spenser" zatvara prodavnice zbog pada profita

LONDON - Britanska kompanija "Marks end Spenser" saopštila je danas da će zatvoriti prodavnice u zemlji i inostranstvu u cilju smanjenja troškova zbog pada profita.

Ovaj maloprodajni lanac odjeće i hrane najavio je premještanje oko 25 odsto svog prostora za prodaju odjeće i stvari za kuću u Britaniji.

Kompanija će zatvoriti oko 30 prodavnica u Britaniji i promijeniti oko 45 prodavnica u kojima će se od sada samo prodavati hrana. Druge prodavnice biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izmještene.

Troškovi ovog programa iznosiće oko 62 miliona dolara u naredne tri godine.

Kompanija, takođe, planira da se fokusira na međunarodni biznis po modelu franšize, izlazeći iz poslova na 10 tržišta gdje je pravila gubitke uz trošak od 150-200 miliona funti u narednih 12 mjeseci i time anulirajući godišnje gubitke od 45 miliona funti.

"Marks end Spenser" je prijavio pad od 18,6 odsto neoporezovanog profita za prvu polovinu godine na nivo od 231,1 milion funti, dok je prošle godine u istom periodu imao profit od 284 miliona funti.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.