Marija Šerifović, Laza Ristovski, Blaža i Leontina slikali po kravama

Izvor: Blic, 12.Maj.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marija Šerifović, Laza Ristovski, Blaža i Leontina slikali po kravama

Glumac Laza Ristovski, muzičari Leontina Vukomanović, Inspektor Blaža, Bajaga i Sevdah bejbi samo su neke od poznatih ličnosti koje su juče oslikavale neobične figure krava u prirodnoj veličini u SOHO umetničkoj četvrti u Luci Beograd. Ideje je da se ovim figurama, koje će biti poklonjene u kulturnim, zdravstvenim i obrazovnim ustanovama, ulepša Beograd, ali i ostali gradovi u Srbiji.

Organizator akcije je kompanija "Imlek", a slični projakti do sada su održali u svetskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << metropolama poput Londona, Njujorka, Pariza i Hong Konga više 75 drugih gradova u 30 država na šest kontinenata.

- Mislim da je moja krava najoriginalnija i najmaštovitija. Zaposlio sam desetoro dece, uglavnom devojčica jer su one kreativnije, da je ofarbaju. Malo su farbale četkicima, malo rukama i napravile pravo remek delo. Mislim da je najrealnije da ova figura završi u nekoj dečjoj ustanovi - kaže uvek šaljivi Blaža.

Figure će narednih dana, između ostalih, oslikavati i glumac Branislav Lečić, nekadašnji odbojkaš Vanja Gbrić, pevač Danijel Pavlović, slikarka Biljana Cincarević, dizajner Slavimir Stojanović, deca iz Zvečanske, hor "Čarolija”, ekipa emisije "Top Model”, MTV, a "svoje" krave već su ofarbače voditeljka Suzana Zlatanović, poznata kao Luna Lu, i pevačica Marija Šerifović.

- Rado sam pristala da učestvujem pošto je ovo humanitarna akcija i bilo je veoma intersantno. Inače nisam baš vešta sa četkicom, ali tu je bilo i nekoliko umetnica koje su mi pomogle pa je bilo lakše - kaže Marija Šerifović, nekadašanja pobednica "Evrovizije"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.