Mari i Conga za titulu na Kvinsu

Izvor: B92, 11.Jun.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mari i Conga za titulu na Kvinsu

Drugi nosilac Endi Mari i Žo-Vilfrid Conga iz Francuske igraće u finalu turnira na londonskom Kvinsu.

Mari je pobedio Endija Rodika sa 6:3, 6:1, dok je Conga bio bolji od Džejmsa Vorda, najvećeg iznenađenja turnira, sa 6:3, 7:6 (9-7).

U dosadašnjih pet međusobnih okršaja Škot je slavio četiri puta, a poslednji put igrali su u Šangaju prošle godine kada je Mari slavio sa ubedljivih 6:2, 6:2.

Lakše nego što se očekivalo, Mari je izašao na kraj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa četvorostrukim prvakom Endijem Rodikom za manje od sat vremena.

Već na samom startu Britanac je napravio brejk, ritern mu je bio na visokom nivou, a do kraja je bez većih problema osigurao vođstvo. U drugom setu Mari je takođe bio superioran, Rodik ponovo nije stvorio nijednu brejk loptu, a domaći teniser brzo se plasirao u finale u kojem će se boriti za 17. titulu u karijeri.

„Bio je to jedan od onih dana kada nisam mogao da promašim lopticu, imao sam sreće, sve što sam odigrao bilo je kako treba. Sjajno sam se osećao", rekao je Mari.

Na putu ka trofeju Mariju stoji Žo-Vilfrid Conga, 26-godišnji Francuz koji je u četvrtfinalu eliminisao Nadala, a sada je bio bolji od Džejmsa Vorda, koji je na turnir došao zahvaljujući ’specijalnoj pozivnici’ organizatora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.