Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2016, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mansory Lamborgini Aventador LP750-4 Superveloce (FOTO)

Poznati londonski trgovac skupocjenim umjetninama i multimilijarder – James Stunt, koji je uvijek okružen tjelohraniteljima, uskoro će svoju garažu, koja je ionako nakrcana ekstravagantnim skupocjenim tjuniranim automobilima (20 “prerada” s potpisom Mansoryja, među kojima su Range Rover, Bentley, Rolls Royce i Lamborghini), obogatiti sa još jednim elegantnim remek-djelom.

Ovoga puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << radi se o preradi koja je zasnovana na superautomobilu Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce, na koju je Mansory dao svoj pečat. Kupac je prilikom narudžbine izrazio svoje “neostvarene želje” (ako ih i ima uopšte), pa će novi luksuzni unikatni superautomobil u svom imenu nositi i njegove inicijale – Mansory J.S. 1 Edition 1/1.

Italijan koji je prošao tretman kod Mansoryja sada je ojačan sa serijskih 750KS na 830KS, dok je maksimalni obrtni moment povećan sa 690 Nm na 750 Nm.

Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 355 km/h. J.S.1 Edition sada ubrzava od 0 do 100 km/h za 2,7 sekunde (serijski Aventador LP750-4 SV za 2,9 s). Sprint od 0 do 200 km/h traje 8,4 sekunde (serijski model 8,8 s), dok brzinu od magičnih 300 km/h postiže za čak 6 desetih dijelova sekunde brže od serijskog modela, odnosno za 23,4 sekunde.

Da bi u potpunosti ispunili stroge zahtjeve James Stunta, Mansory je “oklopio” kompletan automobil ugljeničnim vlaknima. Prednji poklopac, prednji spojler, pragovi, kao i ostali aerodinamički detalji su takođe prilagođeni, pa daju bolji downforce prilikom većih brzina. Takođe, tome doprinosi i povećani zadnji spojler.

Normalno, i unutrašnjost je prilagođena i urađena u istom “karbon” stilu. Zbog iskorišćenih karoserijskih dijelova koji su urađeni od visokokvalitetnog karbonskog materijala, J.S. 1 Edition Mansory je lakši za 50 kilograma od serijskog Lamborghinija Aventadora LP750-4 SV.

Za značajno povećanje snage Mansory je za tjuniranje motora iskoristio svoj “Power-box”, kao i novi izduvni sistem. Performanse su dodatno poboljšane i pomoću novog sportskog filtera vazduha.

Cijena?

Na takvo pitanje gospoda iz najbogatijih krugova iz Londona jednostavno ćute i uživaju.

(N.N/Proauto)
Pogledaj vesti o: Range Rover,   Rover,   Rolls Royce

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.