Izvor: MozzartSport.com, 17.Maj.2021, 18:33

"Mala Slavija" u Londonu: Posle Součeka i Coufala, Vest Hem krenuo i po Simu od 30.000.000

Pre samo godinu i po dana Senegalac je igrao treću ligu, sada ga prate veliki evropski klubovi

Pre godinu i po dana došao je po Tomaša Součeka. Šest meseci kasnije, kada se vratio da otkupi visokog vezistu, "pokupio je" i Vladimira Coufala. I sa obojicom napravio pun pogodak. A kada već do sada nije bilo greške, Vest Hem je rešio da nastavi sa politikom kupovine u Češkoj i u Londonu stvori "Malu Slaviju", pošto bi za samo godinu i po >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dana po treći put mogao da pazari u Slaviji. Kako pišu ostrvski mediji, Vest Hem je u pregovorima sa novim-starim šampionom Češke oko kupovine 19-godišnjeg Abdalaha Sime.

Da se ne radi o pukim glasinama, potvrdio je i trener praškog tima Jindrih Trpišovski na konferenciji posle utakmice sa Karvinom.

"Postoji interesovanje za Simu, kao i određena cena za koju bi mogao da ode. Razgovarali smo o tome sa ljudima iz Vest Hema, na čijoj se listi potencijalnih pojačanja Sima visoko kotira", rekao je Trpišovski.

Dakle, jasno je, Sima od naredne sezone neće nositi dres Slavije. Pitanje je samo čijim će ga zameniti, jer je senegalsko krilo ovosezonskim partijama privuklo pažnju velikog broja klubova. Među njima je pored Vest Hema, piše britanski Standard, i Arsenal, u prošlosti su interesovanje pokazivali Juventus i Pari Sen Žermen, ali je želja Slavijinog fudbalera da karijeru nastavi u Premijer ligi, ističe pomenuti izvor.

Interesovanje Vest Hema ipak nije novost, Čekićari su još zimus poslali ponudu vrednu 10.000.000 evra, ali je ona glatko odbijena, pa će londonski klub ovog leta pokušati da iskoristi dobre odnose sa Slavijom kako bi pobedio konkurenciju.

Za one kojima nije jasno otkud tolika pomama za Simom, radi se o fudbaleru koji je ove sezone doživeo vrtoglavi uspon. Senegalac je u Češku stigao pre nešto više od godinu dana, u martu 2020, kada ga je iz Evijana doveo trećeligaš MAS. No, nedelju dana po njegovom dolasku u pomenuti klub, u Češkoj je proglašen "lokdaun". Sima je u narednom periodu formu održavao individualno, da bi po popuštanju mera MAS zakazao nekoliko prijateljskih utakmica.

Jednu od njih odigrao je sa rezervnim timom Slavije, kada je 19-godišnjak zadivio članove praškog tima, te su ovi odlučili da ga skautiraju i na narednoj prijateljskoj utakmici MAS-a protiv Žižkova, na kojoj je Sima postigao prelep gol.

Bilo je to dovoljno da Sima uspešno prođe skener Slavijinih skauta, Sima je pozvan na probu u rezervni tim šampiona Češke i ubrzo ju je prošao. Tamo se Senegalac nije dugo zadržao, posle samo tri meseca Trpišovski ga je definitivno prebacio u prvi tim, a Sima se postarao da se češki stručnjak ni jednog trenutka ne pokaje zbog svoje odluke. Na 39 utakmica u svim takmičenjima postigao je 19 i namestio još osam golova. I pored toga što je visok 188 cm, karakteriše ga velika brzina, kao i dobra igra glavom, a pored krilnih pozicija (desna mu je primarna), gotovo podjednako kvalitetno može da odigra i u špicu napada.

Predsednik Slavije Jaroslav Tvrdik je zimus priznao da će Slavija teško moći da odbije ponudu od preko 30.000.000 evra, jer je, kako kaže, to suma kojom bi klub obezbedio funkcionisanje u narednih pet godina i u tom periodu "stvorio" još nekog Simu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.