MISTERIOZNE SMRTI DIGLE POLICIJU NA NOGE: Iz reke isplivalo još jedno telo, nadležni kažu: Ovo je neobjašnjivo

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 11:56

MISTERIOZNE SMRTI DIGLE POLICIJU NA NOGE: Iz reke isplivalo još jedno telo, nadležni kažu: "Ovo je neobjašnjivo"

Pronađeno pet tela za tri nedelje

Britanska policija pronašla je pet tela u reci Temzi za samo tri nedelje, a njihova smrt prava je misterija. Među njima je i telo napadača kiselinom (35) za kojim su intenzivno tragali od 31. januara pronašli su tamo...

Najnoviju dojavu o telu muškarca na obali reke na području jugozapadnog Londona, policija je primila u četvrtak oko 8 sati ujutro, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Dejli Mejl".

Iako je Kraljevska nacionalna ustanova za čamce za spašavanje (RNLI) pokušala da ga spasi, muškarca su proglasili mrtvim na mestu. Kako navode u saopštenju, njegova se smrt u ovoj fazi smatra "neobjašnjivom", dok se čeka dalja istraga.

- U četvrtak, 22. februara u 08:19 sati, policija je pozvana zbog pronađenog tela na obali reke u Patniju. Pokušana je reanimacija. Muškarac je proglašen mrtvim na mestu događaja. Mole se svi koji imaju informacije da nazovu policiju na 101 - objavila je policija.

Ranije tokom nedelje, u utorak policija je pronašla telo za koje se veruje da je napadač Abdul Ezedi, za kojim je prošlog mjeseca bila pokrenuta potraga.

Svoju ljubavnicu i njeno dvoje dece polio je krajem januara kiselinom na području južnog Londona.

Prethodno osuđeni seksualni prestupnik, u napadu je opekao isopstveno lice i zatim pobegao. Poslednji put je viđen živ na snimcima CCTV kamere iste večeri, kako se naginje nad londonskim mostom Čelsi.

Brod koji je prolazio rekom u ponedeljak javio je da je viđeno telo u vodi, nedaleko od Ezedijeve poslednje poznate lokacije. Sledeći dan je policija potvrdila da su pronađeni ostaci.

- Na temelju karakteristične odeće koju je nosio u vreme napada i imovine pronađene na njegovom telu, čvrsto verujemo da smo pronašli telo Ezedija. Stupili smo u kontakt s njegovom porodicom kako bismo preneli vest - rekao je u utorak zapovednik Džon Savel.

Početkom meseca tokom potrage za Ezedijem pronašli su još dva tela, za koja se pokazalo da nisu osumnjičeni.

Jedna osoba pronađena je u blizini broda HMS Belfast.

- Smrt se tretira kao neočekivana do dalje istrage - obavestila je tada policija.

Drugo telo pronašli su pola sata kasnije istog dana, a radilo se o muškarcu izvučenom iz vode u Lajmhausu, na području istočnog Londona.

- Policija radi na potvrđivanju identiteta muškarca i obaveštava najbližu rodbinu. Smrt se tretira kao neočekivana do dalje istrage - izvestili su.

Telo žene na Trgu svetog Davida na obali Temze, kod poluostrva Ostrvo pasa pronašli su početkom meseca.

- U nedelju, 4. februara u 11:36 policija je pozvana na dojavu o telu u vodi na obali Temze, na Trgu svetog Davida. Policajci su prisustvovali na mestu događaja s drugim hitnim službama, koje su ju proglasile mrtvom. Njena najbliža rodbina je obaveštena, a smrt se tretira kao neočekivana i nesumnjiva - saopštila je policija.

Jedinica pomorske policije prošle godine je izvukla sveukupno 45 tela iz reke, što je najveća brojka u poslednjih nekoliko godina. Tokom poslednjih 12 godina pronašli su sveukupno 324 tela.

(Srbija Danas/24sata)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.