M.I.A. I BETTER LOST THAN STUPID NA EXITU!

Blog: PartyClips.net, 14.Apr.2011, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

M.I.A. I BETTER LOST THAN STUPID NA EXITU!

Sve one koji su se razočarali 2008. godine zbog otkazivanja nastupa na Exitu, obradovaće informacija da londonska muzičarka M.I.A. konačno dolazi kod nas i to bolja nego ikad, s novim albumom.

Dok M.I.A. praši na mejn stejdžu, Exit će na Dance Areni ugostiti jednu super-trojku - internacionalni DJ sastav Better Lost Than Stupid, koji čine Martin Buttrich, Davide Squillace i Matthias Tanzmann.
Od svoje prve pojave na globalnoj muzičkoj sceni, M.I.A. je zaintrigirala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blogovi << publiku i svrstala se u najtraženije mlade izvođače, a ove godine, i slobodno možemo reći, kad je najpotrebnije, ima priliku da glavnu festivalsku binu pomera sa svojim prepoznatljivo eksperimentalnim dens i hip hop ritmovima i melodijama. Iza ovog zvučnog i snažnog alijasa nalazi se Mathangi “Maya” Arulpragasam, “Missing In Action”, bombastična Londonka čije poreklo sa Šri Lanke predstavlja samo jedan od uticaja, kako na njeno umetničko stvaralaštvo, tako i na društveni aktivizam.
Već sa svojim prvim singlovima Galang i Sunshowers iz 2004-te postiže veliki uspeh, a ujedno i nominacije za Academy Awards, Grammy i Mercury Prize, nakon čega je 2005-te usledio debi album Arular koji je dobio ime po njenom ocu, tamilskom političkom aktivisti. Njen drugi album, ovoga puta nazvan po majci, Kala, dostiže zlatni tiraž u Kanadi i SAD, srebrni u V. Britaniji, a singlovi Boys i Paper Planes postaju top ten favoriti u SAD za 2008-u godinu. U julu 2010-te godine izbacuje i treći album pod imenom Maya gde sarađuje sa imenima kao što su Rusko, Blaqstarr, Diplo i Switch i koji odiše dabstep basovima i inspirisan je tehnološkim promenama u svetu.
M.I.A. je svojim stavom i upečatljivim tekstovima već ustoličila sebe kao idola među tinejdžerkama, ali je takođe od strane magazina Esquire 2008. godine svrstana među 75 najuticajnijih ličnosti 21-og veka. Magazin Time ju je 2009. uvrstio među najuticajnije ličnosti za tu godinu, a ovog Exita ćete moći i sami da se uverite zbog čega.

Pored Magnetic Mana, Exit ove godine ugošćava još jednu, ovaj put francusko-nemačku super-trojku. U pitanju je internacionalni DJ sastav Better Lost Than Stupid koji čine već afirmisani didžejevi, Martin Buttrich, Davide Squillace i Matthias Tanzmann.
Martin Buttrich je čovek koji se ne boji da uključi bilo koji muzički instrument u elektronski set, ako je potrebno. Prošle godine objavio je album Crash test a koji je posledica 15 meseci rada u studiju, dok je svaka numera ovog Gremi nominovanog izvođača obeležena predanošću i strašću. U definisanju zvuka David Squillacea najbolje govore mesta i plesni podijumi koje je osvojio. Bilo da pričamo o Circoloco, Womb, Berghain, D.Edge, David uvek nastupa sa neverovatnom energijom i fankom. Između svojih brojnih DJ nastupa širom sveta, Matthias Tanzmann konstantno producira sveže hitove. Pored brojnih singlova i uspešnog solo albuma Restless, poznat je po remiksima koje je radio sa umetnicima kakvi su, između ostalih, Moby, Josh Wink i Booka Shade.
Kao pojedinci, svako od njih je tokom svojih uspešnih karijera ostavio pečat na house i techno scene, a posle setova kao što su Circo Loco žurke na Ibici i ludih žurki u Majamiju spremni su da se zajedno upute ka tvrđavi i svojim setom doprinesu ludilu Dance Arene.

Nastavak na PartyClips.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PartyClips.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PartyClips.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.