Lula da Silva rekao da ga je Čarls Treći zamolio da brine o Amazoniji

Izvor: Beta, 06.Maj.2023, 21:53

Lula da Silva rekao da ga je Čarls Treći zamolio da brine o Amazoniji

Brazilski predsednik Luis Inasio Lula da Silva (Luiz Inacio) izjavio je danas u Londonu da ga je britanski kralj Čarls Treći (Charles), vatreni zaštitnik životne sredine, lično zamolio da "brine o Amazoniji".Lula da Silva i kralj sastali su se u Bakingemskoj palati u petak uveče, uoči krunisanja Čarlsa Trećeg."Prvo što mi je kralj rekao jeste da moram da brinem o Amazoniji. A ja sam mu odgovorio da mi za to treba pomoć", rekao je predsednik Brazila gde se nalazi više od 60 odsto velike prašume.Lula de Silva se u petak sastao i sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom (Rishi) i posle tog razgovora britanske vlasti su saopštile da Fondu za Amazoniju dati 80 miliona funti (oko 92 miliona evra).
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Predsednik Brazila osudio nedostatak napora da se oslobodi Džulijan Asanž

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2023, 02:34

Nakon što je danas prisustvovao krunisanju kralja Čarlsa III u Londonu, predsednik Brazila Luiz Inasio Lula da Silva osudio je nedostatak zajedničkih napora da se oslobodi osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, koji je već četiri godine u britanskom zatvoru "Belmarš".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.