Londonski taksisti su previše brbljivi

Izvor: B92, 12.Mar.2010, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Londonski taksisti su previše brbljivi

Vozači čuvenih londonskih crnih taksija najverovatnije će morati da prođu obuku na kojoj će naučiti da ćute, pošto se korisnici žale da suviše pričaju.

Foto: Rebecca Fryer, sxc.hu


Oni pričaju o svemu i ni o čemu, o tome kakvo je vreme tog dana ili kakvo će biti sutra, ali ne prezaju ni od teških i zamornih tema poput politike, što korisnicima posebno teško pada.

U upravi gradskog saobraćajnog preduzeća koja vozačima crnog taksija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izdaje dozvole za rad, najozbiljnije razmišljaju o tom problemu. Odgovorni smatraju da sadašnja obuka vozača ne garantuje dovoljno kvalitetnu uslugu.

"Ponekad je dobro znati ućutati ako osetite da putnik kog prevozite ima loš dan", priznaju odgovorni za taksi prevoz.

Nakon polaganja obaveznog testa u kom se proverava sposobnost taksista da upamte hiljade ulica, prečica i pravaca, vozači čuvenog londonskog crnog taksija uskoro bi mogli da budu u obavezi da prođu i obuku na kojoj će naučiti da ćute, ali i kako da kontrolišu stresne situacije, kako da s ljubaznošću primaju putnike i kako da postupaju sa hendikepiranim osobama.

Kako prenose lokalni mediji, taj staž bi im sigurno doneo bolji ugled kod korisnika, ali bi bio koristan i zbog sve veće konkurencije privatnih taksi prevoznika u britanskoj prestonici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.