Izvor: Beta, 04.Okt.2011, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Londonska kapija se otvara 2013.

DUBAI, 4. oktobra 2011. (Beta-AP) - Lučki operater DP Vorld saopštio je u utorak da planira da 2013. godine otvori dugo čekanu luku u blizini Londona.

Kompanija iz Dubaija objavila je da će prva faza velike luke, zvane Londonska kapija, biti otvoren u prvom kvartalu 2013.

DP Vorld, koji radi na luci od početka prošle godine, planira da u taj projekat uloži još milijardu dolara u naredne tri godine. Kompanija nije saopštila koliko je do sada investirala. Očekuje se da projekat luke narednih meseci doprinese otvaranju još 700 radnih mesta na izgradnji i 300 na lučkim poslovina.

DP Vorld je treći po veličini svetski lučki operater na morima. Ta kompanija je deo prezaduženog državnog konglomerata Dubai vorld.

...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanci kupili udeo u libijskoj naftnoj kompaniji

Izvor: Beta, 04.Okt.2011

LONDON, 4. oktobra 2011. (Beta-AP) - Britanska kompanija Heritidž oil objavila je u utorak da je preuzela kontrolni udeo u libijskoj kompaniji koja ima dozvolu za pružanje usluga na naftnim poljima, uključujući za bušenje na moru i kopnu...Heritidž je platio 19,5 miliona dolara za 51 odsto holdinga...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.