London traži prelazni period u odnosima s EU

Izvor: EurActiv Srbija, 13.Dec.2016, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London traži prelazni period u odnosima s EU

Evropski lideri mogli bi na neformalnom sastanku 15. decembra da postignu dogovor o tekstu u kojem se traži da se što pre otvore pregovori o istupanju Velike Britanije iz EU čim London zvanično pokrene proceduru za istupanje iz Unije, navode evropski diplomatski izvori. Britanski ministar finansija zatražio je prelazne sporazume kako bi istupanje proteklo glatko, ali u EU nema spremnosti da se ovakav mehanizam garantuje.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Lideri članica EU dogovaraju se o pravilima Bregzita

Izvor: Beta, 13.Dec.2016

Evropski lideri mogli bi na neformalnom sastanku u četvrtak da postignu dogovor o tekstu u kojem se traži da se što pre otvore pregovori o istupanju Velike Britanije iz EU čim London zvanično pokrene proceduru za Bregzit, navode evropski diplomatski izvori.Šefovi vlada i država EU u Briselu će...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.