London sankcioniše iranske bezbednosne zvaničnike, nastavljeni sukobi na protestima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Okt.2022, 16:05

London sankcioniše iranske bezbednosne zvaničnike, nastavljeni sukobi na protestima

Ujedinjeno Kraljevstvo je sankcionisalo visoke iranske bezbednosne zvaničnike, kao i ozloglašenu moralnu policiju u zemlji, pošto je u četvrtoj nedelji protesta zbog smrti Mahse Amini u pritvoru došlo do novih sukoba sa policijom. Smrt 22-godišnjeg Mahse Amini u policijskom pritvoru prošlog meseca izazvala je proteste širom Irana i širom sveta, a demonstranti su pozivali na pad vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija. Iz Teherana i drugih mesta, video snimci na mrežama su se pojavili uprkos...
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanija uvela sankcije iranskoj policiji za moral

Izvor: Danas, 10.Okt.2022

Velika Britanija je danas uvela sankcije celokupnoj iranskoj policiji za moral i nekolicini bezbednosnih zvaničnika u Iranu kao odgovor na nasilno razračunavanje sa učesnicima masovnih protesta koji su u toj zemlji izbili nakon smrti 22-godišnje Mahse Amini u policijskom pritvoru.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.