Izvor: Mondo, 27.Jun.2015, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London nudi novu rezoluciju o Srebrenici

Velika Britanija je napravila novu rezoluciju o Srebrenici, ali su izmene kozmetičke i ne menjaju suštinu prvobitnog teksta koji je u Beogradu i Banjaluci ocenjen kao neprihvatljiv.

Foto: screenshot/Youtube

  Kako saznaju “Večernje novosti”, praktično su uočljive samo dve promene.

Prva je da se reč genocid, koja je u prvobitnoj verziji navedena na čak 35 mesta u tekstu, sada pominje manje puta.

Druga se odnosi na formulaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << o "desetinama hiljada žena, devojaka, muškaraca i dečaka žrtava seksualnog nasilja tokom sukoba u BiH, uključujući i Srebrenicu". Umesto "desetine hiljada" sada stoji "na hiljade", piše list.

Zbog rezolucije o Srebrenici u Beogradu su se danas sastali premijer Aleksandar Vučić i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin. Oni su se saglasili da se, po pitanju donošenja rezolucije o Srebrenici, Srbija i celokupan srpski narod nalaze u teškoj situaciji.

Rusija je iskazala razumevanje za stavove Republike Srbije i smatra da rezolucija neće doprineti pomirenju, već će, naprotiv, samo doprineti daljem razbuktavanju nacionalnih strasti i tenzija u regionu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vučić je rekao da je Srbija iskazala jasan i nedvosmislen stav po pitanju teksta predložene rezolucije i da takva rezolucija nije donošena ni na petogodišnjicu, ni na desetogodišnjicu, ni na petnaestogodišnjicu događaja u Srebrenici, te da njena politička motivisanost vodi daljoj destabilizaciji ukupnih prilika u regionu Zapadnog Balkana.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

London ponudio novu rezoluciju o Srebrenici

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2015

Velika Britanija napravila je novu verziju rezolucije o Srebrenici, ali su izmjene kozmetičke i ne mijenjaju suštinu prvobitnog teksta koji je i u Beogradu i u Banjaluci ocijenjen kao neprihvatljiv...Prema informacijama, Večernjih novisti, praktično su uočljive samo dvije promjene...Prva je da se...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.