London još ne veruje... Mali Hari načeo, a Veliki Hari za 160 sekundi nokautirao naivni Vest Hem (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Nov.2016, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London još ne veruje... Mali Hari načeo, a Veliki Hari za 160 sekundi nokautirao naivni Vest Hem (VIDEO)

Totenhem pobedio posle 48 dana!

Totenhem je bio na kolenima, Vest Hem na pragu pobede koja bi im mnogo značila, domaći navijači su već počeli razočarano da napuštaju tribine Vajt Hart Lejna, serija bez pobede je trebalo da se nastavi...

Ali londonski derbi je doneo lud finiš, neverovatan preokret u režiji Harija Kejna za 160 sekundi i pobedu koju su Sparsi čekali čak 48 dana u Premijer ligi. Vest Hem je vodio do 89. minutu na Vajt Hart >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Lejnu sa 2:1, ali se kući vraća šokiran i nokautiran. Totenhem je pobedio 3:2!

Četiri uzastopna remija i sedam utakmica bez pobede u svim takmičenjima su stavili Sparse pod veliki pritisak u londonskom derbiju, a gorelo je pod nogama i rivalima iz istočnog Londona čijem treneru Slavenu Biliću se sprema omča oko vrata i traži naslednik. Posle ovakvog ishoda, Bilić je bliži nekog ikada otkazu u vest Hemu.

 Murinjo davio Arsenal kao zmija žabu, ali Žiru je Vengerova zlatna izmena! Izvukoše se Tobdžije... (VIDEO) 

Iako su u slaboj formi, gosti su bolje počeli i neutralisali Totenhem koji je imao posed lopte, ali ne i konkretne šanse. Prvi put posle osam godina je Totenhem završio poluvreme u Premijer ligi bez šuta na gol protivnika. Vest Hem je imao jedan ali vredan.

Jedan koji je Mičel Antonio pretvorio u gol na svoj karakterističan način. Glavom. Paje je izveo korner, usledila je gužva i bilijar u kaznenom prostoru Sparsa, a onda je Rid nekako zahvatio loptu i poslao je pred gol gde je Anotnio bio najspretniji i glavom je prosledio u mrežu. Ovo je njegov čak 11 gol glavom u Premijer ligi ove godine. Duplo više od bilo kojeg drugog igrača u prvenstvu.

Ipak, Maurisio Poketino je uspeo da trgne ekipu na poluvremenu. Već u 50. minutu je domaći tim izjednačio. Na sumnjiv način... Jansen je primrio loptu koristeći ruke i šutirao. Rendolf mu je odbranio, ali je mladi Hari Vinks natrčao na odbijenu loptu i na svom debiju u startnoj postavi Sparsa postigao prvenac!

Gol je potpuno probudio domaće igrače i navijače i gledali smo mnogo bolji meč u nastavku. Ali Jansenu se vratilo u 68. minutu za spornu asistenciju Vinksu. Skupoceni Holanđanin je zaboravio da postiže golove, ali zato ume da ih servira rivalu. Srušio je Vinstona Rida i napravio penal, a Lansini je sa bele tačke opet vratio Čekićare u vođstvo.

Opet je onaj stari, gladan fudbala i veliki - Jaja Ture! Sa dva komada zalepio Mančester Siti za nesrećni Liverpul!  

Vest Hem se branio, Totenhem jalovo napadao i izgledalo je da je sve gotovo, a onda je usledilo ludih 160 sekundi Harija Kejna! Prvo je gostujući golman Rendolf još jednim otpatkom častio Kejna izjednačujući gol u 89. minutu, a samo minut kasnije je Nortvajt napravio novu u nizu gluposti gostujućih fudbalera. Bespotrebno je srušio Sona i napravio penal. Kejn je namestio loptu na kreč i bacio Vajt Hart Lejn u trans!

Vest Hemovim fudbalerima verovatno još nije jasno šta ih je snašlo...

Totenhem se opet približio glavnim rivalima za titulu i iskoristio njihove kiskeve. Liverpul i Mančester Siti im beže tri boda, Čelsi dva uz utakmicu manje, a Arsenal ima bod više.

PREMIJER LIGA, 12. KOLO

Subota:

Mančester Junajted – Arsenal 1:1 (0:0)

/Mata 68 - Žiru 89/

Kristal Palas - Mančester Siti 1:2 (0:1)

/Vikam 66 - Ture  39, 83/

Everton – Svonsi 1:1 (0:1)

/Kolmen 89 - Sigurdson 41 penal/

Sautempton – Liverpul 0:0

Stouk – Bornmaut 0:1 (0:1)

/Ake 26/

Sanderlend - Hal Siti 3:0 (1:0)

/Defo 34, Aničebe 62, 84/

Votford – Lester 2:1 (2:1)

/Kapu 1, Pereira 12 - Marez 15 penal/

Totenhem - Vest Hem 3:2 (0:1)

/Vinks 51, Kejn 89, 90+1 penal - Anotnio 24, Lansini 68/

Nedelja:

17.00 Midlzbro - Čelsi

Ponedeljak:

21.00 VBA - Barnli

(FOTO: Action images

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.