Izvor: RTS, 27.Jan.2023, 11:17

London, izgorela crkva stara više od 150 godina

Crkva Svetog Marka u severozapadnom Londonu, koja je stara više od 150 godina i na listi je kulturnog nasleđa, izgorela je u požaru koji je izbio tokom noći.
Londonska vatrogasna brigada (LFB) saopštila je da nema izveštaja o povređenima i da uzrok požara još nije poznat, prenosi Bi-Bi-Si.

U gašenju požara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je izbio u dvospratnoj Crkvi Svetog Marka učestvovalo je više od 80 vatrogasaca sa 12 vozila.
Vatrogasci su prilikom intervencije koristili merdevine visoke 64 metra, najviše te vrste u Evropi.
Građanima koji žive u toj oblasti preporučeno je da ne otvaraju prozore, a policija je zamolila javnost da izbegava to područje kako bi se hitnim službama omogućilo da obavljaju svoj posao.
Gradsko veće Vestminstera saopštilo je da su stanovnici bezbedni, a Londonska vatrogasna brigada navodi da će istražitelji započeti istragu o uzroku požara.
Nacionalni fond za crkve opisuje viktorijansku Crkvu Svetog Marka kao "arhitektonsko i istorijsko blago".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CRKVA SVETOG MARKA IZGORELA TOKOM NOĆI: Skoro osamdeset vatrogasaca se uhvatilo u koštac sa plamenom - ali simbol prestonice NIJE IZDRŽAO

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2023

Crkva Svetog Marka uništena je u požaru tokom noći!..Crkva Svetog Marka u severozapadnom Londonu, koja je stara više od 150 godina i kategorisana drugim stepenom istorijske baštine, uništena je u požaru tokom noći...Londonska vatrogasna brigada (LFB) saopštila je da nema izveštaja o povređenima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.