London domaćin SP u atletici za osobe sa invaliditetom

Izvor: Blic, 20.Dec.2012, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London domaćin SP u atletici za osobe sa invaliditetom

Svetsko prvenstvo u atletici za invalide 2017. godine održaće se u Londonu.

Prvenstvo će se u julu 2017. godine pod okriljem Međunarodnog paraolimpijskog komiteta (IPC) održati na Olimpijskom stadionu u Londonu na kom su se ove godine održale Olimpijske i Paraolimpijske igre.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << London će na istom stadionu u avgustu 2017. ugostiti i najbolje atletičare na Svetkom prvenstvu, a prestonica Velike Britanije postaće prvi grad koje će iste godine uporedno održati dva prvenstva.

Gradonačelnik Londona Boris Džonson rekao je da je glavni grad Engleske spreman da ponovi "magiju" sa ovogodišnjih Olimpijskih igara.

IPC atletsko Svetsko prvenstvo je najveće pojedinačno sportsko takmičenje za sportiste sa invaliditetom, a održava se na svake dve godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.