London: Pretres ruskog aviona u okviru standardnih procedura za zaštitu od organizovanog kriminala

Izvor: Vostok.rs, 31.Mar.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London: Pretres ruskog aviona u okviru standardnih procedura za zaštitu od organizovanog kriminala

Pretres ruskog aviona na aerodromu Hitrou izvršen je u okviru standardnih procedura za zaštitu od organizovanog kriminala, saopštio je zamenik ministra unutrašnjih poslova Velike Britanije Ben Valas u pismenoj izjavi.

"Ovo je uobičajeni postupak za britanske granične službenike - inspekcija aviona koja bi zaštitila Britaniju od organizovanog kriminala i onih koji pokušavaju da donesu opasne materije, kao što su droga ili oružje u zemlju", saopštio je Valas za RIA Novosti.

Zamenik ministra je napomenuo da je nakon pretresa i provere, članovima posade dozvoljeno da polete prema planiranoj ruti.




Juče su britanska policija i službenici carine sproveli pretres aviona "Aeroflot", koji se pripremao za let od Londona do Moskve. Prema rečima kapetana aviona, oni nisu objasnili razloge za pretres i nisu pokazali naređenje ili neki drugi akt, te su zahtevali da posada napusti avion, iako je to zabranjeno po pravilima. Kao rezultat pregovora, kapetan je ostao u kokpitu, ali nije mogao u potpunosti da kontroliše pretres.

Ruska ambasada u Londonu uputila je Ministarstvu spoljnih poslova zahtev za objašnjenje.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.