London: Obuzdati rusku propagandu i dezinformacije

Izvor: Vostok.rs, 03.Maj.2021, 12:55

London: Obuzdati rusku propagandu i dezinformacije

Države G7 će razmotriti mogućnost stvaranja kolektivnih mehanizama brzog reagovanja za obuzdavanje ruske „propagande i dezinformacije“, izjavio je u intervjuu za „Rojters“ šef britanske diplomatije Velike Britanije Dominik Rab. Prema njegovim rečima, Ujedinjeno Kraljevstvo koje ove godine predsedava savezom nada se da će ubediti partnere u potrebu pokretanja mehanizama brzog reagovanja koje bi bilo usmereno na razbijanje dezinformacija koje, navodno, Rusija širi. „Kada vidimo laž, propagandu i lažne vesti, treba da reagujemo na to, ne pojedinačno, već svi zajedno, kako bismo negirali dezinformacije i saopštili svojim građanima istinu, kao i građanima Rusije, Kine i celog sveta“, naglasio je šef britanskog spoljnopolitičkog resora. Rab tvrdi da Rusija i Kina svojim akcijama u medijskom prostoru „pokušavaju da seju nepoverenje“ prema vladama zapadnih država, a kao primer je naveo, navodno, dezinformaciju o mešanju u izbore i o vakcinama protiv virusa korona. Ruske vlasti su više puta skretale pažnju na neosnovanost ovih optužbi.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

London: Moskva mora da promeni ponašanje

Izvor: Vostok.rs, 04.Maj.2021, 09:20

Budući odnosi Velike Britanije i NATO zemalja sa Rusijom će zavisiti od ponašanja Moskve, izjavio je šef britanske diplomatije Dominik Rab. „Naša vrata su uvek otvorena za pozitivne odnose i diplomatiju, mislim da je to nešto zajedničko za zemlje NATO-a, ali Moskva mora da promeni ponašanje“,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.