London: Izjava Putina predstavlja još jedan primer postupaka usmerenih na podrivanje evropske bezbednosti

Izvor: Vostok.rs, 24.Avg.2019, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London: Izjava Putina predstavlja još jedan primer postupaka usmerenih na podrivanje evropske bezbednosti

Izjava predsednika Rusije Vladimira Putina o potrebi preduzimanja mera za pripremu simetričnog odgovora na testiranje krstareće rakete u SAD predstavlja „još jedan primer“ dejstava Rusije usmerenih na podrivanje evropske bezbednosti, izjavio je za RIA Novosti  portparol Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije. Putin je na operativnom sastanku sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Ruske Federacije izjavio da činjenica da su Sjedinjene Američke Države za raketnu probu koristile lanser MK-41 potvrđuje osnovanost optužbi koje je ruska strana uputila Sjedinjenim Američkim Državama dok je Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa bio na snazi. Prema njegovim rečima, Amerikanci su organizovali propagandnu kampanju o navodnom nepoštovanju odredbi Sporazuma od strane Rusije kako bi prikrili radove koji narušavaju Sporazum. Ruski lider takođe je saopštio da je naložio Ministarstvu odbrane i Ministarstvu spoljnih poslova Rusije da analiziraju nivo pretnji Rusiji koje su stvorene američkim raketnim dejstvima i preduzmu mere za pripremu simetričnog odgovora.
„Objava u Rusiji o recipročnim raketnim probama predstavlja još jedan primer šireg modela postupaka Rusije usmerenih na podrivanje evropske bezbednosti zasnovanoj na pravilima međunarodnog sistema koji obezbeđuje bezbednost naših građana“, odgovorio je portparol Forin ofisa na zahtev da prokomentariše izjavu predsednika Putina.   Početkom avgusta generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je odbacio ideju o uvođenju moratorijuma na raspoređivanje raketa srednjeg i kratkog dometa i naglasio da u Evropi „ne postoje nove američke ili NATO rakete“. On je takođe naveo da NATO nema nikakve planove ni namere da raspoređuje takve rakete kada ih Sjedinjene Američke Države razviju.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.