London: Iran pokušao da zaustavi tanker

Izvor: Beta, 11.Jul.2019, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London: Iran pokušao da zaustavi tanker

Velika Britanija je danas saopštila da su tri iranska broda bezuspešno pokušala da spreče britanski brod da prodje kroz Ormuski moreuz.Navedeno je da su se Iranci povukli nakon što su dobili "verbalno upozorenje" s broda britanske ratne mornarice koji je pratio tanker."Zabrinuti smo zbog ove akcije i dalje pozivamo iranske vlasti da deeskaliraju situaciju u regionu", navela je britanska vlada.Iranska Revolucionarna garda je negirala britanske navode o konfrontaciji i navela da bi bez odlaganja izvršila naredjenje da zapleni bilo koji brod kada bi takvo naredjenje dobila.Poludržavna agencija Fars je danas prenela izjavu u kojoj se navodi da "nije bilo sukoba sa stranim brodovima, a posebno ne engleskim".Današnja dešavanja su najnovija eskalacija napetosti u Persijskom zalivu.Gibraltar je prošle nedelje zaplenio iranski tanker zbog navodnog pokušaja kršenja sankcija UN na izvoz nafte u Siriju. Teheran je upozorio da će taj postupak imati posledice.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Britanija tvrdi da je Iran pokušao da im blokira tanker, Teheran negira

Izvor: RTS, 11.Jul.2019

Tri iranska broda pokušala su da blokiraju prolaz britanskom tankeru kroz Ormuški moreuz, ali su se povukla posle upozorenja britanskog ratnog broda, saopštila je britanska vlada. Iranska Revolucionarna garda negira navode britanske mornarice. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.