London Briselu: Ako EU pretvorite u zatvor...

Izvor: B92, 30.Sep.2018, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London Briselu: Ako EU pretvorite u zatvor...

Britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant poručio je EU da će kažnjavanje Britanije u razgovorima o Bregzitu podstaći želju drugih država da izađu iz EU.

"Trenutno izgleda da mislite da je način da se EU održi zajedno kažnjavanje jedne članice koja odlazi", rekao je Hant na konferenciji konzervativaca u Birmingemu.

"Lekcija iz istorije je jasna: ako pretvorite klub EU u zatvor, želja da se izađe neće biti manja, već će samo rasti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a mi nećemo biti jedini zatvorenik koji će hteti da pobegne", rekao je Hant.

On je istovremeno upozorio Rusiju da će platiti visoku cenu za svoje akcije ako pokuša da zastraši Britaniju i prekrši međunarodna pravila.

Hant je rekao da Britanija ima jasnu poruku i za Kremlj.

"Ako pokušate da zastrašite našu zemlju, ako upotrebite hemijsko oružje, ako ne igrate po međunarodnim pravilima, cena će uvek biti previsoka", rekao je šef britanske diplomatije.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hant: Ako EU postane zatvor, nećemo samo mi pobeći

Izvor: Blic, 30.Sep.2018

Britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant poručio je danas Evropskoj uniji da će kažnjavanje Britanije u razgovorima o Bregzitu podstaći želju drugih država da izađu iz Unije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.