London, Berlin i Pariz traže sednicu SB UN

Izvor: B92, 31.Jul.2019, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London, Berlin i Pariz traže sednicu SB UN

Vašington -- Velika Britanija, Nemačka i Francuska zatražile su od Saveta bezbednosti UN da sutra iza zatvorenih vrata održi sednicu.

Sednica je zatražena zbog poslednjeg slučaja severnokorejskog lansiranja raketa, navode diplomatski izvori.

Severna Koreja je danas ispalila dva balistička projektila kratkog dometa, samo nekoliko dana nakon što je Pjongjang ispalio dve slične rakete sa nemerom da izvrši pritisak na Južnu Koreju i SAD kako bi ih sprečio da održe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najavljene vojne vežbe, javio je Rojters.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš je ocenio da su akcije Pjongjanga "samo još jedan podsetnik koliko je važno ponovo pokrenuti razgovore o denuklearizaciji Korejskog poluostrva", rekao je novinarima portparol UN Stefan Dižarik.
Pogledaj vesti o: London,   Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SEVERNA KOREJA PONOVO NA TAPETU London, Berlin i Pariz traže sednicu Saveta bezbednosti UN

Izvor: Blic, 31.Jul.2019

Velika Britanija, Nemačka i Francuska zatražile su da sutra bude održan sastanak Saveta bezbednosti iza zatvorenih vrata zbog raketa koje je ispalila Severna Koreja, izjavile su danas diplomate.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.